18.8 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Deca iz užičkih vrtića u poseti gradonačelniku

Gradonačelnik Tihomir Petković i član Gradskog veća za društvene delatnosti Petar Blagojević dočekali su mališane iz gradskih vrtića na tradicionalnom prijemu koji je upriličen u Svečanoj sali Gradske kuće povodom proslave Dana grada.

„Srećni smo što u ime gradskog rukovodstva danas možemo da se družimo sa vama, povodom Dana grada, koji prema Dubrovačkim dokumentima iz 1329. godine obeležavamo 09. oktobra. Vi ste generacija koja dolazi posle nas da rukovodi gradom. Ako budete dobro učili i uspešno se bavili svojim poslom, neko od vas će možda jednog dana biti gradonačelnik ili gradonačelnica pa ćete se setiti da ste nekada sedeli sa nama“ istakao je gradonačelnik Tihomir Petković i dodao da se Grad Užice zalaže da obezbedi uslove da sva deca imaju lepo, srećno detinjstvo, lepe vrtiće, škole i fakultete u kojim će moći da studiraju i ostaju u svom gradu.

U pismima koja su deca uputila gradonačelniku iskazane su njihove želje da grad bude malo veći, lepši i čistiji, da ima malo više reka, knjiga, da pomažemo starim, siromašnim i bolesnim. Mališani su poželeli da ima više hrane za decu, više životinja, da deca budu srećnija, da ono što je najskuplje bude malo jeftinije kao i da ima više sreće, a manje lopova i pljačkaša.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla