13.2 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Debata o javnim interesima u sufinansiranju medija

Druga javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa opštine Čajetina, koje će se koristiti u budžetskom sufinansiranju medijskog sadržaja u javnom informisanju biće održana u sredu, 23. januara u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 12 časova.

Debata o bitnim temama za život lokalne zajednice održane su u Šapcu, Paraćinu i Svilajncu, Novom Pazaru i Pirotu, pa će skup u Čajetini biti završna debata u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Cilj ove debate je da se zajednički ustanovi model utvrđivanja javnog interesa na nivou lokalne samouprave, za medijske projekte koji će biti sufinansirani iz budžeta opštine Čajetina. Želja je da se tim modelom omogući da građani budu informisani o svim temama od javnog interesa, kao i da se obezbede uslovi za transparentno i odgovorno trošenje budžetskog novca namenjenog javnom informisanju.

Pozdravni govor održaće predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, a predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) – predsednik Slaviša Lekić, generalnii sekretar Svetozar Raković i član Izvršnog odbora Nenad Kovačević, predstaviće projekat „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“.

Na diskusiju tokom koje se mogu postavljati pitanja i predlozi pozvani su predstavnici medija, ustanova, udruženja, institucija, organizacija civilnog sektora i ostali zainteresovani. Da podsetimo, debata o utvrđivanju javnog interesa u medijskim sadržajima održana je i u septembru 2018. godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla