3.3 C
Uzice
26 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Debata o javnim interesima u sufinansiranju medija

Druga javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa opštine Čajetina, koje će se koristiti u budžetskom sufinansiranju medijskog sadržaja u javnom informisanju biće održana u sredu, 23. januara u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 12 časova.

Debata o bitnim temama za život lokalne zajednice održane su u Šapcu, Paraćinu i Svilajncu, Novom Pazaru i Pirotu, pa će skup u Čajetini biti završna debata u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Cilj ove debate je da se zajednički ustanovi model utvrđivanja javnog interesa na nivou lokalne samouprave, za medijske projekte koji će biti sufinansirani iz budžeta opštine Čajetina. Želja je da se tim modelom omogući da građani budu informisani o svim temama od javnog interesa, kao i da se obezbede uslovi za transparentno i odgovorno trošenje budžetskog novca namenjenog javnom informisanju.

Pozdravni govor održaće predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, a predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) – predsednik Slaviša Lekić, generalnii sekretar Svetozar Raković i član Izvršnog odbora Nenad Kovačević, predstaviće projekat „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“.

Na diskusiju tokom koje se mogu postavljati pitanja i predlozi pozvani su predstavnici medija, ustanova, udruženja, institucija, organizacija civilnog sektora i ostali zainteresovani. Da podsetimo, debata o utvrđivanju javnog interesa u medijskim sadržajima održana je i u septembru 2018. godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla