OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Danijela i Saša imaju četvoro dece, a reakcija okoline je često iznenađujuća

Duže od godinu dana primenjuje se Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Među ciljevima su poboljšanje materijalnog položaja porodica, podsticaj i podrška roditeljima da ostvare željeni broj dece. Bračni par Blagojević iz Vranja ima četvoro dece a najmlađi u porodici je Vasilije.

Danijela se četvrti put porodila u kolima Hitne pomoći, na putu između Vranja i Niša. Sve nevolje uspešno su prebrodili, prevremeno rođen Vasilije sada ima tri meseca.

„Mi smo planirali veliku porodicu. Vasilije baš i nije bio planiran, ali smo odlučili da ga čuvamo. Jer, deca su najveće bogatstvo i mislim da smo mi najbogatiji zato što imamo četvoro dece“, kaže Danijela Blagojević.

„Mi se pomažemo, delimo obaveze, nije nam teško, nije mnogo zahtevan. Jedino što ne spava noću, ali ovako je miran“, tvrdi njen suprug Saša.

Danijela i Saša su 15 godina u braku, imaju dve devojčice i dva dečaka. U okolini je često reakcija na četvoro dece – iznenađujuća.

„Meni je to normalno, ali svima je čudno kad im se kaže – četvoro dece. Jao, pa kako, pa vi niste normalni, pa zašto? Mi se trudimo sami da steknemo za njih, da imaju sve. Radimo danonoćno, non-stop, nije nam teško“, objašnjava Saša.

Ni Teodori, Mariji i Urošu nije teško da pomažu roditeljima. Vole da čuvaju najmlađeg brata, pomažu im u kući i na poslu.

„Ipak sam najstarija i najviše moram da pomažem. Jednostavno, imam najveću odgovornost“, smatra Teodora.

„Igram sa bratom fudbal, vozim rolere i biciklu. I ja vozim biciklu. Lepo je živeti u velikoj porodici“, kažu u glas Marija i Uroš.

Bilo je dana, kažu Blagojevići, kada su se izdržavali od jedne plate. Sada oboje rade, otvorili su trgovinsku radnju, pa su i poslovni partneri.

„Radi on, popravlja kompjutere, telefone. Ja sam radila nokte, slikala, radili smo sve i svašta da bismo decu izdržali“, objašnjava Danijela.

Blagojevići imaju i „Ponosnu karticu – cena minus za 3+“. Sve porodice sa troje ili više dece na području Vranja mogu da podnesu zahtev za izdavanje kartice kojom ostvaruju finansijske olakšice prilikom plaćanja određene robe ili usluga kod više od 1.500 privrednih subjekata.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla