OGLASNA TABLA – INFO
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Danas startuje Drinska regata: Rečni teretnjaci, Riblja čorba, Lepa Brena, Marija Šerifović i Bora Đorđević

Bajina Bašta – Danas zvanično počinje Drinska regata koja svake godine okupi preko 30 hiljada ljubitelja vode. 

Za subotu je zakazan veliki spust na drvenim splavovima, a start je kod brane Perućac. Gotovo da nema čoveka u Srbiji a i šire koji odmah na prvi pogled ne prepoznaje kućicu na Drini, ona je autentičan simbol Bajine Bašte i nalazi se na desnoj obali reke, 15 km od jezera Perućac, ispod obronaka plaine Tare. Nabujala Drina ju je nekoliko puta odnela sa stene ali su je kajakaši uvek vraćali na počasno mesto.

„Planirano je i da se deo priobalja naspram nje sredi jer je to top destinacija mnogobrojnih turista, a od ove godine po najviše Kineza. Turizam je razvojna šansa Bajine Bašte je tu imamo ogroman potencijal. Najlepša smo turistička destinacija u zemlji, a tome svedoči i veliki broj turista. Shodno tome, krećemo sa uređenjem pomenutog prostora, javna nabavka je završena a nakon završetka ovogodišnje Drinske regate kreću se sa radovima na terenu, popločavanje silaska ka Drini, vidikovac koji će biti bukvalno nad rekom i uređenje jedne marine manjeg tipa da bi čamci imali svoje pristanište. Sve uz veliku pomoć Vlade RS i Ministarstva turizma koji su nam pomogli da uredimo i Drinsku kapiju u prethodnom periodu i vidikovac Banjska stena na Mitrovcu”, rekao je predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović dodajući da je za njih Drina smisao života jer je na njoj odrasla većina Bajinobaštanaca.

Od danas Zelenika, kako su nekada zvali Drinu zbog nestvarne boje, postaje domaćin splavara jer počinje 26. Drinska regata.

„Danas počinje sajam suvenira domaće radinosti meda, rakije i svih naših nacionalnih proizvoda a večeras poklon koncert građanima jer će svirati grupa Balkanika, sutra idemo malo do Perućca jer odatle kreće i sam spust a tamo ćemo pokazati našu gastronomsku ponudu jer upravo iz Drine dolaze najbolji riblji specijaliteti. U petak u okviru Most festa specijalni gost će biti Lepa Brena, Marija Šerifović i Riblja Čorba”, rekao je direktor STC „Bajina Bašta” Dejan Mlađenović.

Reka Drina nekada je bila magistrala za teške teretne prevoze, balvani su ovuda putovali a danas je ona reka kojom se uživa.

GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Miraz: Obaveza ili sramota za žene? Kako se nekada u Srbiji gledalo na ovaj običaj?

Oglasna Tabla

Dr Tiodorović: Predložiću da se fizičko vrati u školske sale

Oglasna Tabla

Kon najavljuje moguće ponovno uvođenje vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje za javnost – Evropska nedelja mobilnosti – Upotreba alternativnih vidova saobraćaja

Oglasna Tabla

Nadev curi sa svih strana: Sočna i bogata gibanica kakvu još niste jeli!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 19. septembar

Oglasna Tabla

Vesna Vojvodić: Za 30 minuta ne može se uraditi ništa, nastavnici se ustručavaju da to kažu

Oglasna Tabla

Od danas nakon 18 časova nadzor za sve građane koji se vraćaju u Srbiju

Oglasna Tabla

Za novoosnovana preduzeća, dva minimalca

Oglasna Tabla