ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Danas se otvara 42. Sajam turizma u Beogradu

Međunarodni beogradski sajam turizma, 42. po redu, pod sloganom „Put pod noge“ biće otvoren danas i trajaće do 23. februara. Na toj manifestaciji turističku ponudu predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, sa popustima i do 50 odsto. Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner.

Predstavnik Beogradskog sajma Dejan Veselinov rekao je da će 700 izlagača ponude predstaviti u okviru sajma turizma, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja budući da se paralelno održavaju još tri sajamske manifestacije :sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.

– Kao i ranijih godina posetioci će moći da se zabave i izaberu putovanje iz snova, a agencije su pripremile posete zanimljivim destinacijama i povoljne aranžmane, sa popustima koji će se kretati od pet do 50 odsto – rekao je Veselinov.

On kaže da se nadaju da će ovogodišnji sajam ispuniti sva očekivanja, ali i da će oboriti rekord u broju posetilaca i sklopljenih dogovora budući da su, pored sajamskog dela, predviđeni i poslovni sastanci. Tokom četiri dana očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.

Veselinov kaže i da su ankete iz prethodnih godina pokazale da veliki broj posetilaca pronađe na ovom sajmu željene aranžmane po izuzetno povoljnim cenama.

Istakao je da je Beogradski sajam jedan od najvećih turističkih događaja ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope koji iz godine u godinu ima sve više posetilaca, ali i na kojem se sklapa sve više poslova.

Nadležni ukazuju da je turizam u Srbiji važna grana i pokretač privrednog razvoja cela zemlje, a Srbiju je prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja. Među izlagačima iz Srbije,u okviru TO Srbije, predstaviće se i TO Zlatibor.

Izlagački koncepti biće u halama 1, 2, 3 i 4, radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja sajma, 23. februara, biće od 10 do 18 sati.

Izvor: Srbija danas

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Поново у погону један агрегат РХЕ Бајина Башта – На мрези 300 МW из једине реверзибилне хидроелектране у Србији

Качамак одолео савременим трендовима

Детаљна рачуница: Ево колико ће бити увећане пензије

Продавац сладоледа заради и до 500 динара по сату. Ово су најпопуларнији сезонски послови

Модни и козметички догађај на Голд гондоли у суботу 27. јула

Златиборски сусрети туризма на РЕФЕСТ фестивалу

У ужичком породилишту рођено шест беба

Уведена ванредна ситуација у шест месних заједница у Ариљу

Одржан 17. Сабор Луновачке мобе