OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Danas počinje V Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ (VIDEO)

Ovogodišnji, peti po redu, Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ Užice održava se od 20. do 25. avgusta. U šest festivalskih dana, po najavi predsednika organizacionog odbora Branislava Mitrovića, posetioci će imati priliku da uživaju u događajima posvećenim erskom humoru, tamburaškim koncertima, dečijoj olimpijadi, potom i da prisustvuju večeri muzike, poezije i sećanju na staro Užice i užičke kafane i boeme.

Prvi dan Žestivala

Centralni događaj je u nedelju 25. avgusta na Gradskom trgu gde će biti izloženi autentični tradicionalni proizvodi. „Tu će moći da se proba najveća komplet lepinja na svetu – Šuljagina komplet lepinja, a nakon proglašenja pobednika i dodele nagrada i zahvalnica učesnicima Žestivala, festival se zatvara koncertom Jelene Tomašević“, navodi Mitrović.

„Razvoj turizma jedan je od ključnih prioriteta Grada sa ciljem ukupnog razvoja Užica, stvaranja uslova za bolji život Užičana, a pre svega, stvaranje uslova da mladi u Užicu mogu da rade, zarađuju i žive u svom gradu“, navodi gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Grad Užice je u proteklom periodu uložio višemilionska sredstva, u rekonstrukciju i modernizaciju najznačajnijih objekata i znamenitosti, kao što su Potpećka pećina, zgrada Narodnog muzeja, Kompleks dom na Kadinjači, Stari grad. Uložen je veliki novac i za stvaranje uslova za razvoj turizma i nove turističke sadržaje poput pešačko-biciklističke staze klisurom Đetinje. Do sredine naredne godine Grad će uložiti više miliona evra u izgradnju replike neolitskog naselja u Staparskoj banji kao i konzervaciju i rekonstrukciju Starog grada i izgradnju mosta koji će povezati Užičku tvrđavu i magistralu“, naveo je gradonačelnik i dodao da su sve to preduslovi za dolazak većeg broja novih turista u Užice.

„Jedan od ključnih sadržaja kulturnih i turističkih jesu festivali. Užice se izborilo da postane grad festivala, a neki od njih poput Jugoslovenskg pozorišnog festivala i festivala Licidersko srce su se izborili da postanu prepoznatljivi i značajni u širem regionu i da Grad Užice postane prepoznatljivu u regionu i širom sveta po njima“, rekao je Petković.

Navodeći da je Žestival jedan od ključnih festivala za Užice, gradonačelnik je rekao da se ovaj festival izborio da postane cenjena manifestacija od strane struke: „Najstručniji ljudi ocenjuju proizvođače rakija, i svaki proizvođač je ponosan ukoliko dobije nagradu na ovom festivalu, jer ta nagrada ima poseban značaj i posebnu težinu.“

Užice – Oglasna Tabla/Užice

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla