Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Данас почиње пријава угоститеља који желе да угосте туристе са ваучерима

Сви угоститељи који желе да угосте туристе који имају ваучере за субвенционисани смештај, од данас могу да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера, објављено је на сајту Министарства туризма и омладине.

Поступак пријаве угоститеља, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко Централног информационог система (ЦИС) у области угоститељства и туризма (Е-Туриста).
Пријаву за учешће у реализацији шеме доделе ваучера корисницима, Министарству, са свог главног корисничког налога, угоститељи подносе аплицирањем кроз систем Е-туриста.
Ваучери се могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера.

„Министарство туризма и омладине позива све угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима на основу Уредбе о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије”, објављено је на сајту Министарства.
Вредност ваучера износи 5.000 динара и представља максималан износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.
Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера.

Све додатне информације у вези са пријавом и начином реализације шеме заинтересовани могу добити на интернет страници Министарства туризма и омладине.
Ваучери могу да се искористе најкасније до 20. новембра 2023. године, а услови за њихово добијање су непромењени у односу на раније године.
То значи да право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни

ГЗС/Танјуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА