ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Данас почиње пријава угоститеља који желе да угосте туристе са ваучерима

Сви угоститељи који желе да угосте туристе који имају ваучере за субвенционисани смештај, од данас могу да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера, објављено је на сајту Министарства туризма и омладине.

Поступак пријаве угоститеља, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко Централног информационог система (ЦИС) у области угоститељства и туризма (Е-Туриста).
Пријаву за учешће у реализацији шеме доделе ваучера корисницима, Министарству, са свог главног корисничког налога, угоститељи подносе аплицирањем кроз систем Е-туриста.
Ваучери се могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера.

„Министарство туризма и омладине позива све угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима на основу Уредбе о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије”, објављено је на сајту Министарства.
Вредност ваучера износи 5.000 динара и представља максималан износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.
Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера.

Све додатне информације у вези са пријавом и начином реализације шеме заинтересовани могу добити на интернет страници Министарства туризма и омладине.
Ваучери могу да се искористе најкасније до 20. новембра 2023. године, а услови за њихово добијање су непромењени у односу на раније године.
То значи да право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара, ратни војни

ГЗС/Танјуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопшетење за јавност градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оболелима од ретких болести доступна помоћ државе у износу од 110 хиљада динара

ОГЛАСНА ТАБЛА