ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Данас почиње исплата увећаних пензија

Пензионери који припадају категорији самосталне делатности, ​њих 110.489, данас су добили пензије увећане за 5,5 одсто, а за два дана, 4. новембра, очекује нас исплата већих пензија и за војне и пољопривредне пензионере, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

– Потом ће 10. новембра бити исплаћене увећане пензије за пензионере који припадају категорији „запослени“, а којих је више од 1,3 милиона. То је још једно испуњено обећање, још једна потврда исправности наше економске политике и показатељ наше бриге за најстарије – навео је министар на свом Инстагарм налогу.

– Притом, пензионере ускоро, већ од 1. јануара 2024. године, очекује ново повећање пензија од 14,8 одсто. Тиме ћемо стићи до 390 евра просечне пензије од јануара месеца, што је корак ближе испуњењу најновијег циља који смо поставили да просечна пензија у Србији 2027. године буде 650 евра. Поред повећања пензија, не смемо заборавити ни да ће сви пензионери у Србији добити по 20.000 динара новчане подршке 30. новембра. Желимо да подигнемо квалитет живота наших најстаријих суграђана и да им још једном кажемо хвала за све што су урадили за нашу земљу, и то је политика од које нећемо и не смемо одустати.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА