ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Данас почиње 9. Башта Фест


 

Бајина Башта – Девето издање Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, биће одржано од 30. јуна до 3. јула 2022. године. Фестивал ће отворити глумац Младен Совиљ у четвртак, 30. јуна у 20:30 на Open Air-у Борићи, када почиње и такмичарски програм фестивала. Традиција фестивала јесте да га отвара један млади глумац који је обележио протеклу годину по мишљењу фестивалског тима.

У такмичарском програму фестивала је 25 кратких играних филмова из 16 земаља, од чега пет домаћих, који чине узбудљив и разноврстан такмичарски програм. У четири дана публика ће имати прилику да види филмове из: Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Аустрије, Француске, Кине, Канаде, Египта, Белгије, Чилеа, Русије, Либана, Португала, Пољске и Италије, а фестивалски тим је посебно поносан што је међу њима 13 редитељки и 10 филмова из региона. Главни жири чиниће Марта Бјелица, глумица из Србије, Душан Касалица, редитељ из Црне Горе, и Лана Матић, продуценткиња и селекторка Загреб Филм Фестивала из Хрватске.

Музички програм деветог Башта Феста, који се одржава од 30. јуна до 3. јула у Бајиној Башти, представиће најоригиналнија имена домаће клупске сцене, а на затварању ће наступити све популарнији београдски бенд КОИКОИ, чији је члан и глумац Марко Грабеж. Музички програм се одржава у парку „Борићи“, почиње одмах након пројекција филмова, око поноћи, сваке ноћи у току трајања фестивала.

Башта Фест, у сарадњи са партнерима из регионалних земаља, Drim Short Film Festival (Струга, Северна Македонија) и Seanema Film Festival (Улцињ, Црна Гора), основао је и BALKAN SHORT FILM NETWORK, Балканску мрежу кратког филма за едукацију младих филмских аутора, као и промоцију кратког филма у региону. Први и тренутно највећи пројекат мреже је регионално проширење едукативног програма Bašta Pitch, у оквиру којег ће се окупити млади филмски аутори из Србије, Северне Македоније и Црне Горе.

 

Дрина инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА