ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Данас најврелији дан. Температура иде и до 40 степени

У Србији данас веома топло, температура од 34 степена на северу до 40 на југу. После подне у Војводини јак развој облачности са пљусковима, грмљавином, као и са појавом града и олујног ветра у зони падавина.

Дуваће слаб до умерен југозападни ветар, крајем дана и током вечери у скретању на појачан северозападни, пролазно на ударе и јак.

Минимална температура од 17°Ц до 25°Ц, а максимална од 33°Ц на северу Војводине до 40°Ц у Лесковцу. Увече понегде локални пљускови на северу Србије. Температура у 22х од 22°Ц до 29°Ц.

У Београду врућина уз развој облака поподне и могуће локалне пљускове крајем дана. Ветар слаб јужни и југоисточни, а увече северозападни. Притисак око нормале. Минимална температура 25°Ц, а максимална до 37°Ц. Увече су могући пљускови.

РХМЗ издао 4 упозорења

Упозорење за подручје Србије на високе температуре

„Током друге декаде јула у Србији веома топло. Данас максимална температура од 34 до 40 °С. Температура ће у петак бити у краткотрајном паду (за 5 до 7 степени), а затим ће поново уследити пораст температуре, па се у неделју и у првој половини наредне седмице поново очекују дневни максимуми од 35 до 40 °С. У великим градовима очекују се и тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 °С.

Упозорење за подручје Војводине на временске непогоде

После подне у Војводини појава временских непогода: јаки плјускови, грмлјавина, локално град и олујни ветар.

Упозорење за подручје Београда на високе температуре

Током друге декаде јула у Београду веома топло. Данас максимална температура око 38 °С. Температура ће у петак бити у краткотрајном паду (за 5 до 7 степени), у суботу око 35 °С, а у неделју и у првом делу наредне седмице поново од 38 до 40 °С.

Упозорење за подручје Војводине на временске непогоде

На подручју Београда и шире околине после подне и увече могућа је појава краткотрајно интензивних плјускова са градом и олујним ветром“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У већем делу Србије, изузев Бачке, Батана, Срема и југозападног дела земље, данас је на снази црвено упозорење због екстремно високих температура. Такође, наранџасти метео аларм упаљен је због кише и грмљавине, док је жуто упозорења на снази због ветра.

Црвени метео аларм значи да је време врло опасно.

„Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби“, наводи РХМЗ.

Време наредних дана

У петак око 5, 6 степени мања врућина уз пролазну облачност са ретком појавом краткотрајних локалних пљускова на западу и југу Србије. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак изнад нормале. Минимална температура од 17°Ц до 21°Ц, а максимална од 30°Ц до 33°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 20°Ц до 26°Ц. У суботу сунчано и врло топло, а од недеље велика врућина, уз температуре преко 35°Ц, а понегде на југу до 40°Ц у понедељак.

 

Извор: Курир.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА