ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Данас киша, ветар, на планинама снег

Ујутру киша, биће и пљускова, средином дана сунчани периоди, а после подне облаци стижу са Јадрана. Југозападу Србије донеће и до 80 литара по метру квадратном кише за 12 сати па је на снази највиши степен упозорења на екстремно време. У Банату олујна кошава. Стиже топао ваздух са Медитерана и подиже температуру за 5 степени. Јутарња температура од 2 до 8 степени, а највиша дневна од 8 до 16. У Београду ће кишобрани бити потребни ујутру и увече, температура до 16 степени.

Ујутро умерено до потпуно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима, на високим планинама и са снегом. Пре подне и средином дана краткотрајно разведравање, а већ после подне и увече са југозапада се очекује ново наоблачење, које ће обилне падавине условити на западу Косова и Метохије и у делу југозападне Србије.Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на утицај појачаних падавина које стижу с југа, олујни ветар уз Дунав и на планинама.

У осталим крајевима знатно мања количина падавина. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено јак јужни и југоисточни ветар, нарочито увече и у току ноћи када се очекују и удари олујне јачине. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 8 до 16 степени.

За викенд се очекује формирање мањег снежног покривача и у Војводини и Београду.  

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји