ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Danas je taj dan – sve zavisi od toga ko „pobedi“. Ali, „ne miriše“ na dobro

Beograd — Dugoočekivana sednica Krizbog štaba zakazana za danas u 11 časova. Mišljenja će suočiti dva suprotstavljena dela štaba. Ko pobedi zavisi koje nas mere čekaju.

Ono što je na repertoaru mogućih mera je: produžavanje onlajn nastave za srednjoškolce, zatvoranje svega za vikend, osim prehrambenih prodavnicam apoteka, privatnih lekara i benzinskih pumbi, do kraćeg radnog vremena od ponedeljka i svakako najizvesnije – apsolutna zabrana koncerta.

„Pare ili život“ – ovom frazom virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler opisao je trenutnu situaciju u borbi sa koronavirusom. To je i pozicija u kojoj se već nedeljama nalazi i naš Krizni štab za borbu protiv virusa i perspektiva po kojoj se donose mere.

Za kompromisni predlog novog paketa protivepidemijskih mera premijerka Srbije Ana Brnabić, kao predsednica Kriznog štaba, pokušava pred današnju sednicu da obezbedi podršku i medicinskog dela štaba, koji traži „lokdaun“ od sedam dana.

Ono što je za sada jedino sigurno jeste da će mere biti pooštrene, što je potvrdila i sama Brnabić, kao i predsednik Srbije.

Podsetimo, nakon vikenda tokom kog su na snazi bile strože mere, najavljeno je da će se razmotriti rezultati ovog vikend zaključavanja i da će Krizni štab zasedati u utorak, međutim, sednica je odložena i biće održana u petak.

Krizni štab bi još jednom trebalo da detaljno razmotri epidemiološku situaciju, a stanje na terenu ne miriše na dobro.

Ponovo imamo rast broja zaraženih, a ovo najbolje ilustruje činjenica da je poslednjih dana skoro trećina svih testiranih bila pozitivna na kovid 19. U utorak smo imali 4.576 novozaraženih, što je najveći broj pozitivno testiranih još od 18. decembra, kada smo bili u piku trećeg talasa koronavirusa.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама