Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Danas je svoju Slobodu posetio Andrija Terzić (VIDEO)

Užičku FK Slobodu danas je posetio naš veliki Andrija Terzić i tom prilikom poklonio dres star 30 godina koji je dar porodice Terzić GFK Slobodi i koji će pronaći posebno mesto u prostorijama kluba. Sloboda se svom velikom navijaču i afirmisanom i avangardnom piscu odužila takođe dresom prvog tima.

Danas je svoj klub posetio Andrija Terzic. 🔴⚫️
U klub je doneo dres Slobode star 30 godina koji je dar porodice Terzić…

Posted by GFK Sloboda Užice / ГФК Слобода Ужице on Понедељак, 21. децембар 2020.

Andrija Terzić i Član Upravnog odbora Nemanja Nešić

Andrija Terzić rođen je u Užicu, 05. septembra 1980. godine. Đak Užičke gimnazije (Prirodno-matematički smer) opredeljuje se da studira na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nato agresija na Srbiju, 1999. godine i petooktobarska revolucija 2000. godine, odvajaju ga od akademskih obaveza. Nedugo zatim napušta Srbiju i nekoliko godina provodi u zemljama Evropske unije. Tamo nastaje njegov književni prvenac, roman, “Preko puta – istina”, koji objavljuje 2014.godine. Roman je trasirao put Terzićevom talentu. Štampan je te i naredne godine u preko dvadeset hiljada primeraka, promovisan u više od četrdeset gradova širom Srbije, regiona, u Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, kao i u Kini. Na prvom predstavljanju romana, u Užicu, 22. oktobra 2014. godine, okupilo se više od četiristo ljudi, potpisao je sto devedeset i dva primerka i oborio rekord prodatih knjiga na jednoj promociji. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2014. godine, drugog dana, bio je najprodavaniji pisac. Mediji su se zainteresovali za Terzićev književni izraz, ali i biografiju. Izlazak romana propratili su štampani i elektronski mediji regiona, a Terzić za kratko vreme postaje jedan od najcitiranijih autora na internetu, sa preko trista hiljada pratilaca. Na Sedmom međunarodnom književnom festivalu „Dani prijatelja knjige“ u Rijeci i na Prvoj konferenciji kulturne mreže Jugoistočne Evrope u Zagrebu, romanu stižu prva književna priznanja. Na skupu malih izdavača u Srbiji „Preko puta – istina“ je proglašena za najtiražniju knjigu 2014. godine. Interesantno je da je debitantski roman “Preko puta – istina” za kratko vreme ustalasao književnu javnost i prešao granice Srbije. Jedan od kurioziteta koji ga prati jeste organizacija promocije u Diplomatskom centru Pekinga, gde mu je ponuđena saradnja za kinesko književno tržište. Danas, na kraju 2019. godine, roman Preko puta – istina dostiže cifru od 60 000 primeraka. Broj promocija uskoro prelazi neverovatan broj od 100.

Drugi roman “Plivač” (izdavač GKC Užice) najavljen kao bestseler, objavljen 12. juna. 2016. godine, već dokazuje Terzićevu etabliranost među čitaocima. Prvi tiraž od pet hiljada primeraka je rasprodat u rekordnom roku, sedam dana, a “Plivač” je već nakon šest meseci, krajem januara 2017. godine, izašao iz Evrope i predstavljen je ex-yu dijaspori u Dubaiju o čemu su izvestili relevantni internet portali iz Ujedinjenih arapskih emirata. Roman je u preveden na na nekoliko jezika, bio je u najužoj konkurenciji je za Nin-ovu nagradu kao i za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo “Mirko Kovač”

Roman “Plivač” je ušao u konkurenciju za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo “Mirko Kovač”.

77. promociju romana obeležio je u prestonici Amerike – Vašingtonu, nekoliko dana nakon dve promocije u Čikagu. Pored pisanja, Terzić se oprobao i u glumi – u drugom serijalu sezone hit serije “Ubice mog oca” gumeći lik Kocke, i u filmu “Zaspanka za vojnike” reditelja Predraga Antonijevića.
Andrija Terzic je nastavio promocije u Americi (Majami, New York). Trenutno završava svoj treći roman radnog naslova “Ćerka sunca” i producent je na svom filmu u nastajanju “The swimmer” čiji scenario je potpisao poznati holivudski scenarista Jay Frasco.

Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА