ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Данас исплата аконтације за реституцију бившим власницима одузете имовине

Министарство финансија саопштило је да ће у четвртак, 31. марта исплатити аконтацију обештећења у новцу бившим власницима одузете имовине, на основу правоснажних решења о утврђивању износа обештећења које је донела Агенција за реституцију и позвала грађане који нису доставили потребну документацију, да то учине што пре.

Износ аконтације је 10 одсто од утврђеног износа обештећења, по свим законским основима бивших власника, а исплата ће бити извршена у динарској противвредности, по званичном средњем курсу Народне банке Србије.

У случају када уместо бившег власника право обештећења остварују законски наследници, износ аконтације дели се на законске наследнике сагласно њиховим утврђеним уделима. Министарство финансија нагласило је да је, без обзира да ли се ради о бившим власницима, њиховим законским наследницима или наследницима преминулих прималаца обештећења, ради исплате аконтације, за сваког примаоца аконтације, потребно доставити одређену документацију.

До сада су 3.034 лица која треба да добију аконтацију доставила потребну документацију, што је 65,5 одсто. Министарство финансија позвало је све који спадају у наведене категорије, а до сада нису доставити потребну документацију, да то учине у најкраћем року, како би им била исплаћена аконтација.

Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику