ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

Под слоганом „Планета против пластике“ јуче је обележен Дан планете Земље. Циљ обележавања јесте да се скрене пажња на здравствене ризике које изазива загађење пластиком али и на штету коју пластика наноси животној средини. У Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и на Златибору, тема очувања животне средине и ресурса планете Земље је врло важан сегмент образовања.

Ученици нижих разреда Основне школе „Димитрије Туцовић“ на Златибору, са својим учитељицама и представницима КЈП „Златибор“ Чајетина и ЈКП „Водовод“ Златибор, кроз едукативну радионицу, обележили су Дан планете Земље. Након такмичарског дела, у Основној школи у Чајетини, одржан је час на тему заштите животне средине.

„У сарадњи са комуналним предузећем редовно спроводимо радионице и одлазимо на акције чишћења и стално са децом причамо о томе. Верујем да су они то све усвојили и да утичу на своје родитеље, баке, деке. Сматрам да је веома битно, на што млађем узрасту усадити еколошке навике, јер погрешно усвојене навике касније је тешко исправити“, каже Снежана Тучић, наставница биологије. 

Кроз различите акције, радионице и пројекте са децом, представници КЈП „Златибор“ Чајетина подижу свест о очувању и побољшању животног окружења целокупног друштва. Овом приликом, у присуству Нарцисе и чланова еколошке секције, организовано је такмичење приликом кога су ученици показали до сада стечено знање у правилној селекцији отпада.

„У претходном периоду смо имали низ радионица и различитих едукативних часова где смо учили о рециклажи и правилном одвајању отпада. Дошао је моменат да то знање проверимо и искористили смо овај дан, 22. април, Дан планете Земље. Деца ће имати задатак да што брже и тачније раздвоје отпад.  Морам да истакнем изузетно добру сарадњу коју имамо са основном и средњом школом у Чајетини, посебно када је реч о увођењу пројекта примарне селекције отпада а и свих других активности – одржавање јавних зелених површина, садња цвећа итд.“, рекла је Драгана Росић, ПР КЈП „Златибор“ Чајетина. 

Едукација деце школског узраста од стране КЈП „Златибор“ Чајетина о примарној селекцији отпада и рециклажи, наставиће се и у наредном периоду у свим школама чајетинске општине, а како кажу представници овог предузећа, управо деца су њихови главни савезници у борби за бољу и очуванију животну средину.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)