ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дан општине Чајетина обележен свечаном скупштином (видео)

Свечаном седницом Скупштине обележен је Дан општине Чајетина, 30. јун, у Културном центру на Златибору уз уручење традиционалних признања која додељује општина.

Дан када је Чајетина проглашена за варошицу 1928.  године традиционално се прославља као Дан општине. На свечаности у Култирном центру присуствовао је велики број званица, представници Владе Србије, председници општина Златиборског округа, народни посланици, делегација братске општине Херцег Нови, представници цркве, војске и полиције, привредници, а свечаном седницом скупштине општине Чајетина председавао је председник Скупштине Арсен Ђурић.

У оквиру програма представљени су радови које је спровела општина Чајетина у претходних годину дана, који се углавном односе на инфраструктуру и побољшање рада општинских предузећа а председник општине Чајетина Милан Стаматовић je рекао да ће се наставити са пројектима и кроз сарадњу са министарствима и државним институцијама.  

Свечано су уручене традиционалне награде које општина Чајетина додељује истакнутим појединцима и субјектима који су значајни за друиштвени живот општине. Најзначајније општинско признање Златиборску повељу добили су хотел Бор бај Каризма, новоотворени луксузни хотел на Златибору који је део светске хотелске франшизе, и прослављени редитељ Емир Кустурица који је у свом раду повезан са Чајетном, а награда ће му бити уручена накнадно.

Плакету „Димитрије Туцовић“ добили су црквена општина Чајетина а уручена је свештенику Петру Лазићу, учитељица Милеса Чубуровић из Сирогојна за успехе на такмичењу о саобраћају Пажљивкова смотра, основна школа „Миливоје Боровић“ Мачкат за пример сеоске школе која је укључена у културни живот општине а награда је уручена директорки Ани Ристановић. Награђен је и планинар, учитељ и музичар Александар Џамбасовић, кој је због планинарске акције на Алпима одсутан па је награду у његово име преузео брат Марко. Награђен је и Драгош Токовић из Јабланице као пионир у производњи органског млека. Награду за Удружење ветерана 53. граничног батаљона који су учествовали у бици на Кошарама а награда је уручена представнику Драгутину Димчевском. председнику апелационог суда Душку Миленковићу је уручена дан раније. Награду „Зоран Тмушић“ за људкост и хуманост у име истакнуте културне раднице Босе Росић преузела је Снежана Ђенић.

Награђени су и носиоци Вукових диплома из основних школа на територији општине и „Вуковци“ из средњих школа који су из Чајетине.

На почетку програма химну Србије су извели Марија и Бранислав Цвијић док је у музучком интермецу наступила Мина Лазаревић.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду