11.7 C
Uzice
новембар 17, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

DAN OPŠTINE BAJINE BAŠTE: CVIKO KRUNIĆ POČASNI GRAĐANIN

Prigodnom svečanošću u sali Bioskopa „Vlaja“ obeležen je 25. jul, Dan opštine Bajine Bašte. Učesnike svečanosti pozdravili su predsednik opštine Radomir Filipović i predsednica Skupštine opštine Vesna Đurić uz kratko osvrtanje na aktivnosti lokalne samouprave. Tom prilkom dodeljena su priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima. Povelja o zvanju počasnog građanina opštine Bajina Bašta dodeljena je Cviki Kruniću iz Stare Pazove, predsedniku Fondacije „Pazova za najugroženije“ Stara Pazova za doprinos i nesebičnu podršku u izgradnji 11 kuća na području bajinobaštanske opštine posle majskih poplava 2014. godine. Primajući priznanje Krunić je obavestio prisutne da će ovim povodom darovati i 300 hiljada dinara za potrebe bajinobaštanske dece ometene u razvoju u sklopu projekta „Ja imam san“ i obećao da će nastojati da pomogne Bajinoj Bašti gde god to bude bilo moguće.

Ovaj put povelju opštine Bajina Bašta dobili su: Preduzeće za proizvodnju i promet drvnih sortimana Gorštak D.O.O. Bajina Bašta za doprinos privrednom razvoju opštine, investiranje u nove proizvodne pogone i otvaranje novih radnih mesta, preduzeće za obradu drveta “ Robinia development“ D.O.O. Bajina Bašta za doprinos privrednom razvoju opštine, investiranje u nove proizvodne pogone, doprinos rastu zaposlenosti i izvozu, privrednom društvu za proizvodnju ambalaže od polistirena „Panapak„ D.O.O. za doprinos privrednom razvoju opštine,povećanju zaposlenosti i investiranju u nove pogone i  Fondacija „Pazova za najugroženije“ iz Stare Pazove za doprinos izgradnji 11 kuća na području bajinobaštanske opštine posle majskih poplava 2014. godine.

Đak generacije Jovan Ivanović sa predsednicom skupštine Vesnom Đurić

Đak generacije Jovan Ivanović sa predsednicom skupštine Vesnom Đurić

Zahvalnice opštine Bajina Bašta dobili su: Nacionalni park Tara, Turistička agencija Tara info, PD za proizvodnju rakije BB klekovača, Turistička agencija Taraturs, Preduzetnik Dragan Stamenić, vlasniku hotela Turist, Mileva i Milan Davidović, vlasnici poljoprivrednog domaćinstva Sokolina na Tari. Preduzeću Vasimil, preduzeću In sistem, Ivanu Miloviću, Milošu Tanasijeviću, Miloju Marjanoviću iz Ovčinje,Vidanu Đurđeviću iz Ovčinje, Slobodanu Kojiću iz Ovčinje, Nenadu Petroviću iz Solotuše, Marku Vukašinoviću iz Draksina, Ljubisavu Jagodiću iz Zarožja, Forumu žena Bajina Bašta – radionica tkalja Vrelo, Nacionalnoj službi za zapošljavanje Republike Srbije, Predškolskoj ustanovi Neven, Filipu Skokiću, Ivanu Markoviću, Udruženju dece sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima – projektnom timu na čelu sa Oliverom Đurović, Nikoli Maksimoviću, medicinskim sestrama Doma zdravlja „Evelina Haverfild“.

Priznanja su uručena i đacima generacije iz osnovnih i srednjih škola sa područja bajinobaštanske opštine Nikoli Jovanoviću, Dejanu Jovanoviću, Tijani Marjanović, Milici Bogdanović i Jovanu Ivanoviću.

Izvor:Drina Info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Učestali požari usled ljudske nepažnje

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Baka sovija je vodeničarka I to jedina u zapadnoj Srbiji

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Despote, izdržI! „Dečak leptir“ iz Bajine Bašte bori se za život I potrebna mu je naša pomoć

Oglasna Tabla

Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla