19.3 C
Uzice
септембар 17, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

DAN OPŠTINE BAJINE BAŠTE: CVIKO KRUNIĆ POČASNI GRAĐANIN

Prigodnom svečanošću u sali Bioskopa „Vlaja“ obeležen je 25. jul, Dan opštine Bajine Bašte. Učesnike svečanosti pozdravili su predsednik opštine Radomir Filipović i predsednica Skupštine opštine Vesna Đurić uz kratko osvrtanje na aktivnosti lokalne samouprave. Tom prilkom dodeljena su priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima. Povelja o zvanju počasnog građanina opštine Bajina Bašta dodeljena je Cviki Kruniću iz Stare Pazove, predsedniku Fondacije „Pazova za najugroženije“ Stara Pazova za doprinos i nesebičnu podršku u izgradnji 11 kuća na području bajinobaštanske opštine posle majskih poplava 2014. godine. Primajući priznanje Krunić je obavestio prisutne da će ovim povodom darovati i 300 hiljada dinara za potrebe bajinobaštanske dece ometene u razvoju u sklopu projekta „Ja imam san“ i obećao da će nastojati da pomogne Bajinoj Bašti gde god to bude bilo moguće.

Ovaj put povelju opštine Bajina Bašta dobili su: Preduzeće za proizvodnju i promet drvnih sortimana Gorštak D.O.O. Bajina Bašta za doprinos privrednom razvoju opštine, investiranje u nove proizvodne pogone i otvaranje novih radnih mesta, preduzeće za obradu drveta “ Robinia development“ D.O.O. Bajina Bašta za doprinos privrednom razvoju opštine, investiranje u nove proizvodne pogone, doprinos rastu zaposlenosti i izvozu, privrednom društvu za proizvodnju ambalaže od polistirena „Panapak„ D.O.O. za doprinos privrednom razvoju opštine,povećanju zaposlenosti i investiranju u nove pogone i  Fondacija „Pazova za najugroženije“ iz Stare Pazove za doprinos izgradnji 11 kuća na području bajinobaštanske opštine posle majskih poplava 2014. godine.

Đak generacije Jovan Ivanović sa predsednicom skupštine Vesnom Đurić

Đak generacije Jovan Ivanović sa predsednicom skupštine Vesnom Đurić

Zahvalnice opštine Bajina Bašta dobili su: Nacionalni park Tara, Turistička agencija Tara info, PD za proizvodnju rakije BB klekovača, Turistička agencija Taraturs, Preduzetnik Dragan Stamenić, vlasniku hotela Turist, Mileva i Milan Davidović, vlasnici poljoprivrednog domaćinstva Sokolina na Tari. Preduzeću Vasimil, preduzeću In sistem, Ivanu Miloviću, Milošu Tanasijeviću, Miloju Marjanoviću iz Ovčinje,Vidanu Đurđeviću iz Ovčinje, Slobodanu Kojiću iz Ovčinje, Nenadu Petroviću iz Solotuše, Marku Vukašinoviću iz Draksina, Ljubisavu Jagodiću iz Zarožja, Forumu žena Bajina Bašta – radionica tkalja Vrelo, Nacionalnoj službi za zapošljavanje Republike Srbije, Predškolskoj ustanovi Neven, Filipu Skokiću, Ivanu Markoviću, Udruženju dece sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima – projektnom timu na čelu sa Oliverom Đurović, Nikoli Maksimoviću, medicinskim sestrama Doma zdravlja „Evelina Haverfild“.

Priznanja su uručena i đacima generacije iz osnovnih i srednjih škola sa područja bajinobaštanske opštine Nikoli Jovanoviću, Dejanu Jovanoviću, Tijani Marjanović, Milici Bogdanović i Jovanu Ivanoviću.

Izvor:Drina Info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nađeno telo Beograđanina koji je nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

Dan opštine Bajina Bašta

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

26. DRINSKA REGATA: Nakon drinskog spusta otpad poslat na reciklažu

Oglasna Tabla

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Danas startuje Drinska regata: Rečni teretnjaci, Riblja čorba, Lepa Brena, Marija Šerifović i Bora Đorđević

Oglasna Tabla

Nakon Regate radovi na Trgu

Oglasna Tabla

Ljubovija spremna za Drinsku regatu – Investicije u turizam privlače rekordan broj gostiju (VIDEO)

Oglasna Tabla

„Nismo imali ništa, sada imamo sve“

Oglasna Tabla