OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Dan Grada u znaku brojnih kulturnih i tradionalnih manifestacija

9. oktobar Dan Grada Užica i ove godine biće obeležen brojnim događajima i tradicionalnim manifestacijama u organizaciji gradskih ustanova kulture i sporta.

Dvanaestodnevni program obeležavanja Dana Grada počinje u četvrtak 30. septembra izložbom grafika Dragoljuba Kaplanovića od 19 časova u Gradskom kulturnom centru Užice. U petak 1. oktobra u 18 časova u Narodnoj biblioteci Užice zakazana je promocija knjige “Tata, mama, ako me voliš, pročitajmo!”, autora dr Maje Lazić i dr Zorana Dimitrijevića.

U nedelju 3. oktobra u saradnji sa Savetovalištem za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke “Jefimija”, Grad će organizovati tribinu pod nazivom “Daj pedalu raku”, na Platou Gradske kuće.

U ponedeljak 4. oktobra u 19 časova u Narodnoj biblioteci Užice održaće se promocija doktorske disertacije Milana Kašanina iz 1928.godine “Bela crkva karanska-njena istorija, arhitektura i živopis”.

U utorak 5. oktobra u Svečanoj sali Gradske kuće u 18 časova biće priređena promocija zajedničkih izdanja Istorijskog arhiva Užice i Arhiva Republike Srpske (” Mostovi na krivoj Drini”, “Petar drugi Petrović Njegoš”, “Dr Stevan Moljević- izabrani tekstovi”, “Kralj Petar drugi Karađorđević”). Istog dana od 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta igraće se predstava “Perplex”. Dan kasnije, 6. oktobra, takođe na Velikoj sceni igraće se predstava “D Pig”.

Promocija knjige Ilije Misailovića “Aćim Stevović- život i delo” zakazana je za 7. oktobar u 18 časova  u Narodnom muzeju. U 19 časova  u Gradskoj galeriji biće otvorena izložba skulptura akademika Svetomira Arsića Basare, a od 20 časova na Velikoj sceni užičkog pozorišta na programu je predstava “I to se zove ljubav”.

8. oktobra na Gradskom trgu u 10 časova biće otvorena izložba radova “Moje mesto u Užicu”, nakon čega će uslediti javni čas crtanja na temu “Moj grad”, čime se obeležavanju Dana Grada tradicionalno pridružuju užički predškolci. Istog dana u 13 časova u Narodnom muzeju otvara se izložba “Kulturni život u Užicu između dva rata 1919-1941. godine”, a od 19 časova u “Narodnom pozorištu” će se održati svečana sednica Skupštine grada, uz dodelu nagrada i priznanja grada Užica, kao i prateći koncert učenika muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“.

Na sam Dan Grada 9. oktobra, od 9 časova na stadionu “Radomir Antić”  će se održati “Trka za srećnije detinjstvo”, a od 12 časova i promocija viteških veština na Tvrđavi Stari Grad. U 20 časova u Gradskom kulturnom centru počinje muzičko veče pod nazivom “Naši sugrađani puštaju muziku za vas”.

U nedelju 10. oktobra program počinje u 11 časova na Gradskoj plaži Trkom za zdravlje u organizaciji Evropa Dona Srbija, Grada Užica i  Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke “Jefimija”. Takođe u 11 časova na Gradskom bazenu biće održana takmičenja u plivanju, vaterpolu, stonom tenisu, pikadu i bilijaru.

Program obeležavanja Dana Grada završava se u ponedeljak 11. oktobra promocijom knjige “Užice- više od svega što je bilo” , Zorana Jeremića u Narodnoj biblioteci Užice.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Сок од зове против опаких болести: Ништа не кошта, а много вреди

Oglasna Tabla

Светски дан пчела – 20. мај

Oglasna Tabla

Вицешампиони округа: Школа из Костојевића бриљирала у Пријепољу

Oglasna Tabla

На месту одакле се види пола Србије, биће изграђен стаклени видиковац изнад саме литице

Oglasna Tabla

Голд гондола неће радити од од 9. маја до 20. јуна

Oglasna Tabla

Премијера представе “Месец (дана) на селу”

Oglasna Tabla

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

Oglasna Tabla

Временска прогноза за петак 20. мај

Oglasna Tabla

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla