ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Даћу сестри материцу, ја већ имам дете“ невероватна прича Тијане и Милице из Ужица

Невероватну причу ових дана исписале су две сестре Ужичанке.

Наиме, тредесетогодишњу Тијану карцином је спречио да постане мајка, али није њену сестру која је одлучила да јој донира материцу и врати веру да ће ипак једног дана заљуљати колевку.

Тијана и Милица нису рођене сестре, али као да их је једна мајка родила. Ђетиња не памти овакву жртву, нити већу захвалност као што су то оне урадиле.

– Када сам 2009. године сазнала да болујем од једне ретке болести, где буквално ендометријум једе материцу, упутили су ме за Београд где сам упознала докторку и професорку Кесић, са којом сам постала велики пријатељ јер је била моја подршка током лечења као и цела моја породица и пријатељи. Нажалост, доктори нису успели да спасу моју материцу јер је то буквално кренуло да једе све – казала је Тијана Аничић за РИНУ.

Међутим, ова храбра Ужичанка није желела да одустане од потомства па је куцала на сва рата, док није наишла на она права.

– Упознала сам доктора Милана Миленковића који се вратио из Шведске, за кога ја волим да кажем да је доктор из будућности. Иако смо знали да дете може и да се усвоји или да постоји сурогат мајчинство, опет када ви знате да дете носите у стомаку, нема лепшег осећаја. Мој супруг и ја одлучили смо да одемо код њега и кренемо у неопхдоне процедуре које су потребне и дошли смо до тога да је неопходан донор материце, што је у Србији јако тешко наћи – прича ова храбра жена.

Међутим, она додаје да јој је један телефонски позив променио живот. Њена сеста Милица одличила је да јој донира материцу како би се Тијана остварила као мајка.

– У целој тој причи сам била са њом и негде сам знала да ћу ја бити та која ће јој помоћи, тако се и испоставило. Ја као сестра могу да будем њен донор и ниједног тренутка се нисам двоумила, рекла сам да неће постојати нико други. Схватам да радим праву ствар, јер сам ја остварена као мајка, имам своје дете, а њој може да промени цео живот. То ће се десети у Црној Гори 8. марта и са нестрпљењем то исчекујемо – истакла је Милица.
Тијанине другарице покренуле су низ хуманитарних акција у Ужицу и до сада је прикупљено 20.000 евра. Неопходно је још 30.000 како би Тијана добила нову материцу и шансу да постане мајка.

Рина

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА