Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ ЗДРАВЉЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Da, treba da se zabrinete ako i vaša deca gledaju Igru lignje (Squid game)

Trenutno najgledanija serija među korisnicima Netfliks aplikacije u Srbiji je širom planete megapopularan južnokorejski serijal pod nazivom Igra lignje (Squid game). Serija koja je upravo danas postala Netfliksovo najgledanije ostvarenje ikad, zapravo je izuzetno nasilan triler u kom se 456 ljudi koji su beskućnici ili su prezaduženi, očajni, bez nade, takmiče za konačnu nagradu od 39 miliona dolara.

Takmičenje se sastoji u naizgled sasvim bezazlenim igrama koje međusobno igraju – dečje igre koje svi oni pamte iz detinjstva. Ali, u tim dečjim igrama, svi oni koji izgube – umiru.

Možda ste za seriju samo čuli, a možda ste i jedan od onih koji su ostali budni do ranih jutarnjih sati gledajući je. Šta god da je u pitanju, svakako se nadamo da ste poveli računa o tome da svojoj maloletnoj deci ne dozvolite pristup ovom sadržaju.

Zašto nijedno dete ne treba da gleda Squid game?

Igru lignje kritikovali su nastavnici širom sveta koji su u strahu da bi deca mogla doći na ideju da imitiraju izazove iz serije, a posebno nasilne scene u kojima se takmičari ranjavaju i ubijaju.

Epizode serije sadrže vrlo nasilne scene u kojima se takmičari ubijaju ili teško ranjavaju. U svakoj epizodi likovi se takmiče u krvavim verzijama tradicionalnih igara. Ko pobedi, ide u sledeći krug, a gubitnik bude ubijen.

Igre se odvijaju u dvorcu koji liči na kesicu bombona, a čuvaju ga stražari obučeni u ružičasto.

Škole upozoravaju: Nasilje podstiče nasilje

“Dragi roditelji, zapazili smo da veliki broj naših učenika gleda Squid game. Primećeno je i da povećan broj dece počinje da kopira ove igre na igralištu, što dovodi do sukoba. Deca koja gledaju tu seriju izložena su strašnim prizorima nasilja i takvo ponašanje dece u školi nećemo tolerisati”, stoji u pismu koji je direktor jedne američke škole uputio roditeljima đaka, a prenosi The Independent.

“Želim da vas podsetim da ova serija nije prikladna za mlađe od 15 godina i da je to naglašeno s razlogom. NIJE PRIMERENA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA. Roditelji svakog deteta koje oponaša takvo ponašanje biće pozvani u školu i primeniće se sankcije. Molimo vas da ne zatvarate oči pred opasnostima ovog TV programa po vašu decu i umesto toga primenite pozitivno ponašanje. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite u zaštiti naše dece”, piše u nastavku apela i ova škola nije jedina koja je reagovala zbog pomenuta serije.

U kojoj meri su osnovci u Srbiji izloženi ovom sadržaju – ne znamo, ali apelujemo na roditelje da se ne zavaravaju kako je to “samo serija” i kako njihova deca jako dobro znaju da naprave razliku između fikcije i stvarnog života. Ovaj sadržaj nije primeren za osnovce i to je važno da imate na umu.

Izvor:zelenauzionica.com

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА