26.3 C
Uzice
јун 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

DA JE GORAN OBRADOVIĆ OVO URADIO NA SVETSKOM PRVENSTVU U LONDONU SADA BI NAŠA IVANA IMALA MEDALJU

U zvaničnim „Pravilima takmičenja za sezonu 2016/2017“, koja su stupila na snagu 1. novembra 2015, ovo je podrobno objašnjeno u Pravilu broj 184.
Njegov osmi član glasi ovako:
„Merenje dužine skok 

Merenje svakog skoka vrši se odmah posle svakog validnog skoka, ili nakon odmah upućenog verbalnog protesta, u skladu sa Pravilom 146.5 (kojim se predviđa da takmičar sme da uloži protest ako je pogrešno ocenjeno da je došlo do prestupa, što nalaže arbitrima da ipak izmere skok, prim. aut.).
Svi skokovi se mere od prvog traga u zoni doskoka (pesku), koji je napravljen bilo kojim delom tela, ili bilo čime što je zakačeno za telo u vreme kada je trag napravljen, do linije za skok.

Merenjem se podrazumeva prava linija koja spaja prvi trag doskoka i njoj najbližu tačku na liniji za skok“.
Kako je etiketa, koja je predstavljala Ivanin takmičarski broj na šampionatu planete, u trenutku doskoka i dalje bila zakačena za njenu sportsku opremu, trag u pesku koji je etiketa ostavila sudije su procenile da je upravo onaj trag koji Pravilo 184 predviđa da treba da se uzme za merenje dužine skoka. Upravo time se rukovodila Komisija za žalbe kada je odbila pritužbu našeg Saveza na merenje rezultata najbolje atletičarke Srbije.

Tako je najbolji skok Ivane Španović ostao onaj iz druge serije, 6,96, usled čega je ona ostala bez medalje, jer su takmičenje u Londonu ispred nje završile Amerikanka Britni Ris (7,02), Ruskinja Darija Klišina (7,00) i Amerikanka Tijana Bartoleta (6,97).

Piše: Senko Zupljanin

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Projekat NeoLIFE predstavljen kroz promotivnu kampanju EU

Oglasna Tabla

Sećanje na Natašu Šopalović

Oglasna Tabla

Jovana Krejović dvostruka pobednica Olimpijade u mentalnom računanju (VIDEO)

Oglasna Tabla