ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Crnogorske plaže krcate, najviše gostiju iz Srbije ima u Budvi, Sutomoru i Čanju

Budva – Pre nepunih mesec dana Crna Gora otvorila je granice sa Srbijom. Jedan od razloga za ovakav potez, svakako je bio i pokušaj da se letnja turistička sezona spasi koliko može, jer nikada kao do sad crnogorski hotelijeri i ugostitelji nisu stali praznih dzepova. Na stotine Srba uputilo se do susedne države, ne bi li se ipak ove godine okupali u moru, a nakon što je za prelaz postao dovoljan i negativni brzi test, gužve na granici postala su svakodnevica, prenosi agencija RINA.

„Imam dete od tri meseca i zato se ne bih usudio da odem na neku dalju destinaciju. Crna Gora je odmah bila moj izbor. Iako je septembar plaže su pune, mahom su tu gosti iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine. Zbog ove trenutne situacije između dve zemlje, nismo imali nikavih neprijatnosti, jer se vidi da je to i dalje jedan narod“, rekao je za RINU, Danilo Paunović iz Čačka koji je sa porodicom deo leta proveo u Budvi.

Ono što je ove godine takođe drugačije, jesu cene na nekim od najskupljih lokacija u ovom delu Jadranskog mora. Najluksuzniji hoteli su svoju ponudu prilagodili novonastaloj situcaiji, pa vam je za odmor na istom mestu kao i prošle godine potrebno duplo manje novca.

„Aranžamni koji su se pre kretali oko nekoliko hiljada evra, sada su daleko povoljniji. Pad cena je primetan svuda,počevši od hrane, preko suncobrana i ležaljki, pa sve do večernjih izlazaka. Mnogo je pristupačnije nego nekada, a kvalitet usluge i svi sadržaji ostali su na pređašnjem jako viskom nivou“, kaže Paunović.

Da korona virus nije uspeo ipak potpuno da izmeni tradiciju govori i podatak, da i ove godine, tradicionalno kao i svake prethodne, najviše gostiju iz Srbije ima u Budvi, Sutomoru i Čanju. Cena ležaljki ovog septembra na Jazu se kreće oko 10 eura, dok vam je u Sutomoru potrebno duplo manje – pet eura.

GZS / RINA

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Са протеста у Ужицу поручено: Дишите дубоко, не Дубоко (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јако невреме праћено градом и бујицама погодило ужички крај и околину (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата