OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

„Crni petak“ u doba korone

BEOGRAD – U mnogim državama u svetu, među kojima je i Srbija, u radnjama i tržnim centrima danas, ali i tokom vikenda će biti organizovana akcija „Crni petak“, tokom koje će moći da kupuju robu sa popustima i do 70 odsto.
U Srbiji godinama pratimo ovaj svetski trend, ali ove godine kupovina na „crni petak“ je u senci korone, pa se veruje da će se kupci više odlučivati za onlajn poručivanje robe.

„Crni petak“ ove godine „dolazi“ u nezgodnom trenutku za trgovce jer su mnoge države, među njima i Srbija, primenile epidemiološke mere koje ograničavaju broj kupaca u prodavnicama, kao i radno vreme.

U tržnim centrima u Srbiji je skraćeno je radno vreme do 18 sati, ali prodavnice određenih brendova koje rade zasebno imaju uobičajeno radno vreme.

U pojedinim radnjama“crni petak“ je već počeo ovih dana.

Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da će se videti u kojoj meri će se potrošači odlučiti za kupovinu sa popustima danas ali i predstojećeg vikenda imajući u vidu okolnosti te da se može očekivati da će značajan broj njih robu kupovati onlajn.

„Svakako je ovo vid kupovine koji je populizovan ali primedba potrošača i prethodnih godina bila je da popusti u Srbiji nisu baš onakvi kakvi su u drugim zemljama“, kaže Jovanović za Tanjug.

Ističe da je ova vrsta kupovina naročito interesantna mladima, odnosno da se oni sve više okreću onlajn kupovini.

Savetuje da budu oprezni i kupuju samo od registrovanih trgovaca i na legalnim sajtovima.

Prema istraživanju kompanije Kasperski polovina evropskih kupaca (52%) i 50,9 posto potrošača u Srbiji planira da obavi prazničnu kupovinu tokom trajanja rasprodaja i sezonskih popusta za vreme Crnog petka.

Za razliku od 60 procenata potrošača u Evropi, nešto više od trećine (39,4%) potrošača u Srbiji izjavilo je da veći deo praznične kupovine planiraju da obave onlajn. Oko 45,6 procenata ispitanika u Srbiji, planira da ostavi prazničnu kupovinu za poslednji trenutak, u nadi da će naići na veće popuste.

Kako je onlajn kupovina u porastu, nalazi kompanije Kasperski takođe pokazuju da većina ispitanika ne planira da smanji troškove kada je reč o prazničnoj kupovini – uprkos ekonomskoj recesiji širom kontinenta.

Kupcima se savetuje da kupuju samo u legitimnim onlajn prodavnicama, da sami ukucaju adresu sajta ili da je odaberu preko svoje bukmark opcije jer je to bezbednije nego da kliknu na link, te da koriste traku za adresu na svom pregledaču kako bi proverili da li je veb sajt koji posećuju ispravan i bezbedan.

Izvor: rtv.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako jačaju imunitet deci u Sibiru – lekari potvrđuju da ovako čeličena deca budu zdravija

Oglasna Tabla

Vozio sa 3,71 promila alkohola! Policajci ostali u šoku kad su zaustavili vozača (67) kod Arilja

Oglasna Tabla

Policija počinje da redovno testira vozače na drogu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 24. januar

Oglasna Tabla

Vučić: Za 72 sata Srbija će biti druga u Evropi i peta u svetu po stopi vakcinacije

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu virus covid 19 potvrđen još kod 102 lica

Oglasna Tabla

Drama na pruzi Priboj-Užice: Otkačilo se vozilo za održavanje pruge, radnici trčali za njim

Oglasna Tabla

Trudnice neće biti vakcinisane: „Odložiti planiranje samo dok prođe period vakcinacije“

Oglasna Tabla

Porodiljama i trudnicama se ponovo umanjuje plata

Oglasna Tabla