ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Čomić: Predložićemo razmatranje Zakona o istopolnim zajednicama

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je cilj tog ministarstva da unapredi politički dijalog i nivo ljudskih prava, kako bi Srbiju za godinu dana Evropska komisija bolje ocenila.

Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava, Čomić je istakla da je Srbija u poslednjem izveštaju Evropske komisije ocenjena najlošije, ocenom 2,2, pa je cilj da se za godinu dana situacija popravi za najmanje 20 odsto i sledeće godine bude bar 2,65.

Čomić je rekla da društvu nedostaje kultura dijaloga i kompromisa, a da je to srž vladavine prava, da dijalog mora nekad početi i da smatra kako Srbija ima potencijal za bolje društvo.

Ona je rekla da svoj plan rada prvo predstavlja narodnim poslanicima, jer je to po zakonu i jer želi da čuje mišljenja i sugestije.

„Rečenicu da je zakon dobar, ali nema političke volje da se sprovede krunićemo svakog dana, jer je besmislena i ne sme da ima ili nema volje da se zakon sprovede“, rekla je Čomić.

Ona je najavila da će ministarstvo, osim dijaloga, predložiti razmatranje efekata Zakona o ravnopravnosti polova, kao i razmatranje Zakona o zabrani diskriminacije, Zakona o istopolnim zajednicama i još nekoliko rešenja u oblasti ljudskih prava.

Izvor: 021.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА