17.7 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

CNN predložio turistima Drvengrad, Zlatibor i Guču

Američka televizijka mreža CNN objavila je na portalu reportažu o Srbiji sa preporukom 11 destinacija koje turisti treba da obiđu u Srbiji.

Na listi se nalazi Drvengrad na Mokroj Gori, kao „ekscentrično etno-selo“ urađeno nalik na ona iz 19. veka, Šarganska osmica i Zlatibor. Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita ili Guče.

Uz seriju fotografija, CNN je između ostalog, preporučio da se obiđe Beograd, Novi Sad, Subotica, planina Tara i manastir Studenica. Prvi na listi destinacija je Beograd, a CNN opisuje ga kao „dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav“. Dodaje se da Beograd ima „nepogrešivu“ energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i „kultura kafea“.

Među najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihailovu, Skadarliju i Savamalu.

Na listi srpskih lokacija koje se preporučuju turistima našla se šetnja kroz Zemun i odmor u nekom od njegovih mnogobrojnih kafea i restorana.

Novi Sad, nazvan „srpskom Atinom“, preporučen je kao kulturni i obrazovni centar. Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrđave.

CNN preporučuje Suboticu, njenu arhitekturu i mađarske ukuse i ambijent, kao i prirodne lepote Kopaonika, Zlatibora, Tare i Fruške Gore.

Đavolja varoš takođe se našla na spisku interesantnih lokacija kao „nesvakidašnji prirodni fenomen“ koji vredi videti.

Među najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastri Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih festivala, poput Egzita ili Guče.

Beta/GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas počinje V Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla