OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog III rebalansa budžeta kojim je predviđeno njegovo umanjenje od oko 164 miliona dinara

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog III rebalansa budžeta kojim je predviđeno njegovo umanjenje od oko 164 miliona dinara tako da bi on sada iznosio 3,280,474,571 dinara. Smanjenje prihoda posledica je situacije nastale zbog epidemije COVID-a 19, vanrednog stanja i uticaja koji su imali na poslovanje privrede. Tako je projektovano da će biti smanjeni prihodi od poreza na dohodak, na imovinu i prihode od prodaje dobara i usluga. U skladu sa tim, umanjeni su i iznosi na rashodovnoj strani gde su pozicije smanjene prema dinamici i stepenu njihovog izvršenja. Na ovoj sednici, prihvaćen je i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine gde stoji da su prihodi realizovani sa 42%, a rashodi sa 40 odsto.
Gradsko veće se saglasilo sa izmenama ovogodišnjeg programa poslovanja Užice razvoja i Velikog parka, utvrdilo predlog odluke kojom se pristupa izradi Plana razvoja grada Užica od 2021. do 2027. godine, Program energetske efikasnosti za period od 2021. do 2023. godine, kao i sastav gradskog Saveta roditelja.
Odlučeno je da se članovima Saveza udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. godine, odobri jednokratni reprogram duga koji oni imaju prema prema gradskim javnim preduzećima, Gradskoj toplani, Bioktošu, Vodovodu i Stanu. Reprogam se odnosi za neutužen iznos dugovanja i to, kada su u pitanju dugovanja preko 50.000 dinara, on će trajati 36 meseci, dok će se dugovi ispod 50.000 dinara otplaćivati na 24 mesečne rate.

Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas 92 nova slučaja virusa kovid-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Danas je Međunarodni dan retkih bolesti

Oglasna Tabla

Biser koji su speleolozi istraživali još 1920. godine: Stopića pećina na Zlatiboru najposećeniji lokalitet

Oglasna Tabla

Punoletni građani se od 28. aprila prijavljuju za 60 evra pomoći

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

„Već je kasno“, upozorenje Dejvida Atenboroa

Oglasna Tabla

Prvo neuroistraživanje u Srbiji: Kako društvene mreže utiču na naš mozak

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 28. februar

Oglasna Tabla

Dva prirodna leka za zdravija pluća: Olakšava disanje i iskašljavanje šlajma!

Oglasna Tabla