Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Чланови Атлетско клуба „Ужице“ освојили су три медаље

У Аранђеловцу је одржано Првенство Србије у планинском трчању. У склопу такмичења одржана је Атлетска челенџ трка у планинском трчању „Букуља 2023“. Чланови Атлетско клуба „Ужице“ освојили су три медаље (1/1/1).

У првој трци програма на Првенству Србије у категорији пионира на 2.000 метара млађи пионир Михајло Јакшић убедљиво је победио и освојио златну медаљу. Он је био најмлађи учесник, не само ове трке већ и целог такмичења, што његовој победи даје још вечи значај. У истој трци Лазар Цукавац освојио је треће место, али је његова бронзана медаља могла да буде и сребрног сјаја јер је у финишу трке од њега био бољи такмичаер из лесковачке „Дубочице“. У Челенџ трци која је отрдржана на 7.000 и 2.000 метара перспективни Марко Мићевић је у апсолутној категорији на 2.000 метара освојио друго место.

У трци ветерана на 2.000 метара наступио је Мирко Минић.

Тренер Атлетског клуба „Ужице“ Жељко Челиковић: – Привилегија је била моја као тренера да се нађем на Букуљи у оази нетакнуте природе. Још веће задовољство су ми подарили моји такмичари добрим резултатима. Михајло, као најјмлађи учесник, на папиру био је потпуни аутсајдер за за јавност. Ипак, ја сам знао да ће убедљиво победити јер марљиво и пожртвовано тренира, али остаје непотпун дојам, што је Лазар освојио „само“ треће место, јер сам га видео одмах иза Михајла. Шта да кажем за Марка? Само „БРАВО“!! Њега сам повео на Првенство Србије да га наградим што добро тренира. Због година није могао да наступи на првенству, али на лицу места смо сазнали да Спортски савез Аранђеловац одржава Челенџ трку, тако да је Марко наступио и од почетка повео трку, али га је на крају много старији такмичар претекао. Ипак за њега је ово велики успех. У наредном периоду очекује нас почетак атлетске сезоне на стази.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА