Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Читаву ноћ трајала борба са ватреном стихијом на депонији код Пожеге, ватрогасци успели да локализују пожар, али се жаришта и даље пуше


 

Пожега – Читаву ноћ трајала је борба ватрогасних екипа из Пожеге и радника комуналног предузећа Наш дом са ватреном стихијом која захватила велику површину на депонији у селу Годивик. Сва жаришта су тренутно угашена, нема оотвореног пламена, а са запаљене депоније још увек се шири густ дим, преноси РИНА.

„Од црног дима се није видео прст пред оком, ватрогасци су се сатима борили да локализују ватру и у томе успели, али ми се и даље плашимо да опет не дође до пожара јер се читаво то подручје тренутно пуши. Пошто је пожар избио на депонији насељем се шири несносан смрад, због тога или и дима од синоћ многи не отварају прозоре на кућама“, рекао је за РИНУ Александар Мићић, мештанин села Годивик код Пожеге.

Фото: РИНА

До избијања пожара дошло је услед неодгооворног понашања групе људи који су упркос свим забранама палили ватру на отвореном простору.

„Ватрена стихија на депонији изазвана је неодговорним понашањем појединаца који су палили ватру на самој депонији са циљем сагоревања отпада ради издвајања секундарних сировина“, изјавио је председник општине Пожега, Ђорђе Никитовић.

 

РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“