ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Чишћење по приоритетима, за сада без већих проблема

Нове снежне падавине нису узроковале веће проблеме у граду. Зимско одржавање одвија се по усвојеном плану и према очекивањима у току дана биће очишћени и сви путни правци у високим зонама.

Како је истакао Срђан Недељковић члан Градског већа за јавна предузећа у координацији са надлежним службама ради се од раних јутарњих сати на рашчишћавању снега са саобраћајница али и осталих јавних површина.

“Зимско одржавање улица и путева на простору града као и у приградским месним заједницама одвија се по плану и програму које је усвојило Градско веће. Због најављеног наранџастог метероаларма и великих падавина које су нас задесиле у јутарњим часовима, мокрог снега и ледене кише ЈКП “Нискоградња” појачала је механизацију, не терену се налазе четири камиона са раоницима и подасипачима, два трактора и два грејдера. Очекујемо да се током данашњег дана стабилизује време и да дође до бољег и квалитетнијег протока саобраћаја. ЈКП “Биоктош” у високим зонама има проблеме са изношењем смећа са домаћинстивма које имају канте, али и то ће у наредним сатима бити стабилизовано. Грејање је на завидном нивоу и ту нема никаквих проблема”.

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”, предузећа које је надлежно за координацију и надзор додаје да ће у току дана бити ангажован грејдер који ће чистити снег у високим зонама.

“План је да  у току дана очистимо већину путних праваца у граду, а у договору са градским руководством  део механизације ћемо послати у сеоске месне заједнице. У току јутра било је проблема са градским и приградским превозом. Неки од полазака нису реализовани, јер је било проблема на линијама према Јеловој гори, Пори, Турици и Злакуси”.

Максимовић додаје да ЈКП “Биоктош” врши посипање јавних површина и тротоара.

“У координацији са сеоским месним заједницама, испоручили смо потребну количину горива, поделили смо 16 раоника, извршићемо и додатну испоруку горива где је то потребно. Покушаћемо да обезбедимо несметани пролаз градског и приградског превоза до свих локација где се он креће, према Ковид болници, Здравственом центру и свим јавним установама како би све функционисало”.

Како се у току ноћи и наредних дана очекују ниске температуре, грађанима је упућен апел да више користе јавни превоз и да се не укључују у саобраћај без зимске опреме. Са друге стране и пешаци морају бити максимално опрезни при кретању на тротораима и другим јавним површинама, а надлежне службе трудиће се да врше додатна чишћења.

Како наводе надлежни, ако буде потребе биће ангажована и додатна приватна лица која ће вршити чишћење на местима где је то неопходно.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА