6.3 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Četvrti Žestival održaće se u petak i subotu na Gradskom trgu

Četvrti užički Žestival održaće se 31. avgusta i 1. septembra na Gradskom trgu. Ovaj međunarodni festival prirode i tradicije, pored predstavljanja voćnih rakija, kulturno umetničkog programa, Boemske večeri i koncerta Užičani za Užičane, pratiće i izlagači tradicionalnih organskih proizvoda kao što su sokovi, džemovi, sirevi, med, zatim oprema za pčelarstvo, rakijski kazani i posude. Na Žestivalu moći će da se vide i rukovotvorine i narodne nošnje, poljoprivredna mehanizacija, a svoje mesto imaće i sakupljači lekovitog bilja. Posetioci festivala biće u prilici i da probaju najveću komplet lepinje koja će biti spremljena u subotu.

Predsednik Skupštine i Organizacionog odbora, Branislav Mitrović je, najavljujući ovogodišnja dešavanja na Žestivalu, rekao da je ova manifestacija već našla svoje mesto kako kod posetilaca, tako i kod izlagača:

„Interesovanja izlagača je ove godine bilo izuzetno veliko, i to ne samo kod proizvođača iz Srbije, već i kod onih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Postignut je visok kredibilitet festivala što je, istovremeno, njemu dalo i notu poslovnog događaja. Poslovni kontakti koji se ostvaruju na Žestivalu izuzetno su korisni proizvođačima, posebno onim manjim, i svojevrsna su ulaznica za plasiranje njihovih proizvoda u velikim trgovinskim i hotelskim lancima.“

„Manifestacija „Žestival“ je dobra prilika za male proizvođače da promovišu svoje proizvode i ostvare značajne poslovne kontakte“ istakla je Dragica Ojdanić proizvođač kozjeg sira iz Ravni.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla