Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Četvrti Žestival održaće se u petak i subotu na Gradskom trgu

Četvrti užički Žestival održaće se 31. avgusta i 1. septembra na Gradskom trgu. Ovaj međunarodni festival prirode i tradicije, pored predstavljanja voćnih rakija, kulturno umetničkog programa, Boemske večeri i koncerta Užičani za Užičane, pratiće i izlagači tradicionalnih organskih proizvoda kao što su sokovi, džemovi, sirevi, med, zatim oprema za pčelarstvo, rakijski kazani i posude. Na Žestivalu moći će da se vide i rukovotvorine i narodne nošnje, poljoprivredna mehanizacija, a svoje mesto imaće i sakupljači lekovitog bilja. Posetioci festivala biće u prilici i da probaju najveću komplet lepinje koja će biti spremljena u subotu.

Predsednik Skupštine i Organizacionog odbora, Branislav Mitrović je, najavljujući ovogodišnja dešavanja na Žestivalu, rekao da je ova manifestacija već našla svoje mesto kako kod posetilaca, tako i kod izlagača:

„Interesovanja izlagača je ove godine bilo izuzetno veliko, i to ne samo kod proizvođača iz Srbije, već i kod onih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Postignut je visok kredibilitet festivala što je, istovremeno, njemu dalo i notu poslovnog događaja. Poslovni kontakti koji se ostvaruju na Žestivalu izuzetno su korisni proizvođačima, posebno onim manjim, i svojevrsna su ulaznica za plasiranje njihovih proizvoda u velikim trgovinskim i hotelskim lancima.“

„Manifestacija „Žestival“ je dobra prilika za male proizvođače da promovišu svoje proizvode i ostvare značajne poslovne kontakte“ istakla je Dragica Ojdanić proizvođač kozjeg sira iz Ravni.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla