ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Честитке за нове успехе и признања ужичких гимназијалаца

Вук Шиљковић, Маша Шишић, Филип Павловић и Тадија Томашевић ученици Ужичке гимназије пласирали су се и остварили одличне резултате на недавно одржаном Републичком такмичењу из физике. Њих је данас посетила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и уз честитке на успеху поручила да ће град наставити да подржава њихов труд и таленат.

Према речима градоначелнице, управо њихови резултати мотив су али и обавеза да се настави са политиком подршке образовању и младима.

“Напоран и посвећен рад и одговорно управљање овом школом, уз вредне ученике, доносе сјајне резулате и то је заправо нешто чиме се и сами водимо. Неколико година уназад огромну пажњу посвећујемо улагањима у објекте школа, али истовремено улажемо и у њихове пројекте. Стипендијама дајемо допринос њиховом труду и надамо се, све то једног дана, за резултат ће имати даљи развој нашег града по њиховој мери, нагласила је градоначелница, осврнувши се на свеукупан допринос ове образовне установе.

“Не треба посебно говорити о Ужичкој гимназији, о њој говори традиција дуга 185 година, њени ученици и њихови одлични резултати на такмичењима из готово свих предмета а највиша признања стигла су и са најпрестижнијих факултета. Многобројни су знаменити и познати Ужичани на даље школовање кренули из ове зграде а некима од њих посебну пажњу посвећујемо у години у којој носимо титулу Престонице културе Србије”.

Вук Шиљковић је матурант и освајач друге награде на Републичком такмичењу из физике али и пети на такмичењу из астрономије. Остварио је пласман на Српску физичку олимпијаду али и ослобађање од полагања пријемног испита на ЕТФ-у.

“Није било лако задаци су били тешки, али смо успели и заиста би био фантастичан успех да се са олимпијаде пласирамо даље. Тренутно сам заљубљен у науку, али нисам сигуран да ли у томе има перспективе. Ипак надам се да ће се ствари променити”, каже млади Шиљковић.

Пријемни на ЕТФ-у који планира да упише неће полагати ни Маша Шишић, која је освојила треће место на Републичкомм такмичењу и такође се пласирала на Српску физичку олимпијаду.Каже да је прошла боље него што је очекивала и да јој је овај успех улио додатно самопоуздање. Маша је недавно освојила и прво место на Републичком такмичењу из италијанског језика.

Филип Павловић и Тадија Томашевић, иако нису освојили неку од прве три награде имали су добре резултате на овом такмичењу и захвални су професоркама које су им пробудиле интересовање за физику.

Једна од њих, Снежана Јевђовић, истиче да је поносна на успех ученика али и да њихов успех првенствено зависи од њиховог труда и залагања.

“Морам рећи да сам јако поносна и успех наше деце зависи од њиховог залагања и труда али ћу похвалити и Актив наших физичара, који предано ради са ученицима, што је јако битно за њихове резултате. Верујем у ове младе снаге које долазе и ово је на неки начин круна моје каријере, јер после много година рада и бројних резултата ове награде су круна”.

Као круна награде долазе у у години у којој Ужичка гимназија обележава 185 година постојања. Обележавање јубилеја је почело а неке од активности реализују се у оквиру прогама “Ера културе”.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)