OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Цена пелета максимум 38.000 динара по тони, ограничен извоз огревног дрветаВлада Србије ограничила је цену пелета на максимум 38.000 динара по тони у свим паковањима. Уредба је већ објављена у Службеном гласнику и примењује се од 5. августа наредних 90 дана. На данашњој седници влада је ограничила извоз огревног дрвета, као и одређених врста иверја и пиљевине. Ова одлука такође је објављена у Службеном гласнику и примењује се до 1. новембра.

„Уводи се привремена забрана извоза одређених дрвних сортимената за потребе производње чврстих горива на бази биомасе на домаћем тржишту, у циљу спречавања критичне несташице ових производа, односно ублажавања последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената“, наводи се у Одлуци о привременој забрани извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију.

Ограничење се, како је навело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, не односи на извоз робе за коју је царински орган прихватио извозну декларацију пре ступања на снагу ове одлуке.

Влада Србије донела је данас и измењену Одлуку о привременој забрани извоза евро-дизела ЕН 590 којом се она продужава за још седам дана.

Инфо/Фото: Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla

Уштипци без квасца и прашка за пециво запечени у рерни: Права сензација на интернету – здрави и ваздушасти, цео свет полудео за њима

Oglasna Tabla