ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Цена пелета максимум 38.000 динара по тони, ограничен извоз огревног дрветаВлада Србије ограничила је цену пелета на максимум 38.000 динара по тони у свим паковањима. Уредба је већ објављена у Службеном гласнику и примењује се од 5. августа наредних 90 дана. На данашњој седници влада је ограничила извоз огревног дрвета, као и одређених врста иверја и пиљевине. Ова одлука такође је објављена у Службеном гласнику и примењује се до 1. новембра.

„Уводи се привремена забрана извоза одређених дрвних сортимената за потребе производње чврстих горива на бази биомасе на домаћем тржишту, у циљу спречавања критичне несташице ових производа, односно ублажавања последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената“, наводи се у Одлуци о привременој забрани извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију.

Ограничење се, како је навело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, не односи на извоз робе за коју је царински орган прихватио извозну декларацију пре ступања на снагу ове одлуке.

Влада Србије донела је данас и измењену Одлуку о привременој забрани извоза евро-дизела ЕН 590 којом се она продужава за још седам дана.

Инфо/Фото: Н1 Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА