ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

Живописно село Семегњево удаљено је 14 км од центра Златибора. Налази се на западној страни планине у подножју Семегњевске горе, њеног највишег врха Виогора 1281 м надморске висине.
Кажу, настало пре триста година, када су из Црне Горе и Херцеговине досли цак овамо неки људи, донели са собом разна семена из свог краја, те их бацилли у нову земљу. Али, никако да никне. Рекоше тада- семе гневно. Направисе кованицу- Семегњево, и ето од тада тако мештани тумаше назив свога села.

На средини села је Семегњевско Поље, заталасано и око њега куће. Около су брда: Вијогор, Лупоглав, Лисичина, Велико Брдо, Ди?бор, и Груда. Кроз село тече Скакавац и Сандучки Поток у Црни Рзав. Извори су : Божанића Извор, Сандук, Камичак, Пишчева Чесма, Пековића Чесма и Шаш. Земљиште се назива: Питомине, Баре, Мало Поље, Окомиште, Њивице, Јагњило, Бели Брег, Поток, Поље, Обарак и Вратановац. Шума је: Дебело Брдо, Тичија Глава и Велико Осоје. У доба Проклете Јерине сејали су неколико година неко семе које није издавало (није ницало), те су говорило да је то семе гњево, отуда име села Семегњево. У Семегњевском Пољу у Обрви је Грчко Гробље. Водопад Скакавац, који се налази у овом селу свакако привлачи највећу пажњу, а читав локалитет је више него чаробан, идеално место за све туристе жељне аутентичног амбијента овог прелепог краја.

Србију Волимо

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Био бизнисмен у Канади, па продао кућу и јахту и вратио се у Србију: Наш певач променио је живот из корена после емисије Никад није касно, а сада је поново изненадио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јаковљевић: Отворено писмо директору Института за воћарство у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошарка: Златибор се не предаје пред најтежим задатком

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најсиромашнији пензионери добијају пакет помоћи – ево шта се све налази у њему

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које се новчанице најчешће фалсификују у Србији и како да их препознате

ОГЛАСНА ТАБЛА

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА