2.3 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

„ČAROBNI TURISTIČKI PRSTEN“ SPOJIO OBALE DRINE

„Čarobni turistički prsten“, naziv je jedinstvenog turističkog proizvoda, koje će turističke orgnizacije regije Zapadna Srbija i Višegrada promovisati na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je u toku.  

Predstavnici tih organizacija potpisaće danas na Sajmu protokol o saradnji, a sličan sporazum potpisaće i predstavnici opštine Čajetina i TO Višegrad kojim žele da unaprede svoje turističke ponude.

Turstički poslenici sa obe strane Drine osmislili su regionalni i međudržavni turistički proizvod – jedinstvenu kružnu turu koja omogućava turistima da, putovanjem prugom, jezerom, rekom i drumom, posete najatraktivnije turističke lokalitete, kulturno-istorijske znamenitosti i prirodne lepote na području Užica, Bajine Bašte i Višegrada.

Kružna tura podrazumeva putovanje prugom uskog koloseka – „Šarganskom osmicom“, posetu Drvengradu u Mokroj Gori, odlazak drumom u Nacionalni park Tara i Bajinu Baštu. Potom sledi plovidba turističkim brodom jezerom Perućac i kanjonom reke Drine, obilazak Višegrada, mosta Mehmed-paše Sokolovića, Andrićgrada i drugih znamenitosti na tom području. Program putovanja se može proširiti dodatnim sadržajima, u zavisnosti od interesovanja gostiju.

Osim Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, čije su članice TO Užice i Sportsko-turistički centar Bajina Bašta, kao i TO Višegrad, u taj projekat su uključene i turističke agencije, među kojima je „Taraturs“ iz Bajine Bašte koja prednjači u receptivnom turizmu i koja je, pre dve godine, proglašena za najbolju turističku agenciju u Srbiji.

Izvor: turizamuzica.org.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vladimir iz Sevojna je nestao, nema ni njegovog automobila: Preživeo je moždani udar i živi sam

Oglasna Tabla

Tribina o vaspitnim stilovima roditeljstva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Oglasna Tabla