25.2 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

„ČAROBNI TURISTIČKI PRSTEN“ SPOJIO OBALE DRINE

„Čarobni turistički prsten“, naziv je jedinstvenog turističkog proizvoda, koje će turističke orgnizacije regije Zapadna Srbija i Višegrada promovisati na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je u toku.  

Predstavnici tih organizacija potpisaće danas na Sajmu protokol o saradnji, a sličan sporazum potpisaće i predstavnici opštine Čajetina i TO Višegrad kojim žele da unaprede svoje turističke ponude.

Turstički poslenici sa obe strane Drine osmislili su regionalni i međudržavni turistički proizvod – jedinstvenu kružnu turu koja omogućava turistima da, putovanjem prugom, jezerom, rekom i drumom, posete najatraktivnije turističke lokalitete, kulturno-istorijske znamenitosti i prirodne lepote na području Užica, Bajine Bašte i Višegrada.

Kružna tura podrazumeva putovanje prugom uskog koloseka – „Šarganskom osmicom“, posetu Drvengradu u Mokroj Gori, odlazak drumom u Nacionalni park Tara i Bajinu Baštu. Potom sledi plovidba turističkim brodom jezerom Perućac i kanjonom reke Drine, obilazak Višegrada, mosta Mehmed-paše Sokolovića, Andrićgrada i drugih znamenitosti na tom području. Program putovanja se može proširiti dodatnim sadržajima, u zavisnosti od interesovanja gostiju.

Osim Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, čije su članice TO Užice i Sportsko-turistički centar Bajina Bašta, kao i TO Višegrad, u taj projekat su uključene i turističke agencije, među kojima je „Taraturs“ iz Bajine Bašte koja prednjači u receptivnom turizmu i koja je, pre dve godine, proglašena za najbolju turističku agenciju u Srbiji.

Izvor: turizamuzica.org.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Poreznici kucaju na vrata: Od 1. jula, po krevetu naplaćivaće se porez 3.500 dinara

Oglasna Tabla