Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Čajetinski poljoprivrednici posetili 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Opština Čajetina u saradnji sa PD“Zlatiborski eko agrar“ u Čajetini kao i ranijih godina i ove godine organizovala je besplatan prevoz na 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu gde je tim povodom išlo 50 poljoprivrednika sa teritorije opštine Čajetina. Poljoprivrednici su kao i ranijih godina bili u mogućnosti da proprate široku ponudu na samom Sajmu od mehanizacije, opreme u poljoprivredi, priplodne stoke, nove tehnologije i inovacija u poljoprivredi.

„Veliko interesovanje poljoprivredika bilo je za same poljorpivredne mašine i to prvenstveno kosačice, freze, balirke, rolobalirke, uvijače bala i mešaone. Ni interesovanje prema traktorima nije izostalo, a ono što je bilo vidno je da su cene u ponudi u zavisnosti od marke bile različite. Pa tako kod traktora sličnih ili istih karakteristika cene su se razlikovale od 20.000 do 30.000 hiljada evra. Svukuno gledano poljoprivrednici su pokazali interesovanje za nabavku novih mašina i opreme, a kako i sami kažu dosta polažu nadu u subvencije koje daje lokalna samouprava kao i država zadnjih godina„, kaže Ivan Gujaničić iz Eko agrara.

Što se tiče priplodne stoke, kako dodaje Gujaničić, poljoprivrednici su imali široku ponudu u oblasti govedarstva, svinjarstva i ovčarstva, mada je i konjarstvo pratila dobra ponuda kao i sam izložbeni deo. Ono što je zadnje tri godine vidno je da je i ove godine u ponudi izostala sjenička rasa i u samom izložbenom delu, dok su nasuprot njima dominirale ovce- grla: il de frans rase, safolka, romanosvske i virtemberga. Svi prisutni su imali priliku da pirsustvuju proprate samu smotru koja je bila toga dana kao i da vide pobednička grla samog sajma.

Predstavnici Eko agrara su ovom prilikom posetili i štand Geno – Stara iz Temerina koji je glavni distributer semena i zastupnik Geno Stara iz Austrije vodećeg centra za reprodukciju i osemenjavanje goveda u Evropi a i svetu, i da porazgovaraju o dosadašnjoj saradnji, postignutim rezultatima planskog osemenjavanja krava na teritoriji Čajetine kao i namerama i vezanim aktivnostima u daljem periodu.

Poljorpivrednici su se vratili u večernjim satima, a sveopšti utisak je da je sama poseta bila veoma korisna i da su poljoprivrednici generalno zadovoljni posetom ovom 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА