ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Čajetinski mlekomat podstakao subvencije (VIDEO)

Mlekomat u Čajetini poljoprivrednika Milovana Ninčića privukao je veliku pažnju javnosti i medija, a tako i nadležnih lica. Kako prenosi Radio televizija Srbije, Ministarstvo poljoprivrede podstaknuto prvim srpskim mlekomatom će ubuduće subvancionisati nabavku ovih mašina.

Inovacija koju je stočar iz Branežaca uveo pokazala se kao dobar primer za porodična gazdinstva kako naći put do tržišta, a prema najavama će to uticati i na javnu politiku na državnom nivou na polju ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

„Ove godine će Ministarstvo da subvencioniše kupovinu mlekomata koji će u velikoj meri pomoći manjim farmerima da na određen način plasiraju, ako ne u celosti svoje proizvode, onda bar dobrim delom, što znači da će moći da dobiju daleko veću cenu od one cene koju dobijaju kod prerađivača“,

izjavila je za RTS Sanja Bugarski iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Da podsetimo, samouslužni mlekomat u Čajetini radi 24 časa, litar mleka košta 80 dinara, a automat i senzori vrše hlađenje i sterilizaciju. Brojni lokalni i nacionalni mediji su ispratili ovaj Ninčićev poduhvat, a u planu mu je uvoz novog mlekomata i postavljanje na Zlatiboru, dok su meštani zadovoljni ovim načinom nabavke mleka.

foto:prtscr

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама