10.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ČAJETINA: U 2017. NOVA ULAGANJA U ŠKOLE

„U 2017. godini mi smo konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za dve škole, a to su: OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata i OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine“, kaže Miroslav Đokić, prosvetni inspektor. „Plan je, a takvi su projekti, da se uradi zamena stolarije u OŠ „Dimitrije Tucović“ , da se uradi zamena krova, popravi fiskulturna sala i to je jedan projekat čija je vrednost radova oko 15 do 20 miliona dinara. Nadamo se da će to proći. Za OŠ „Milivoje Borović“, izdvojeno odeljenje u Šljivovici, planirano je da se uradi izolacija škole, fasada, popravka kuhinje, fiskulturne sale… Za ovaj projekat vrednost radova je oko 12 000 000 dinara.“

Miroslav Djokic

Ono što je duži niz godina bolna tačka đacima i prosvetnim radnicima izdvojenog odeljenja OŠ „Dimitrije Tucović“ u Zlatiboru, jeste nedovršena fiskulturna sala čija je gradnja počela 2005.godine . Uz pomoć sredstava Ministarstva prosvete sala je građena do 2008. godine, što je podrazumevalo izgradnju konstrukcije i pokrivanja objekta, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava radovi nisu završeni. Zatim, 2013. godine nastavlja se izgradnja sredstvima lokalne samouprave. Opština Čajetina 2014. godine potpisala je Protokol o saradnji sa Ministarstvom proosvete, nauke i tehnološkog razvoja i „JUP Istraživanje i razvoj“ kojim je predviđen dalji nastavak radova na fiskulturnoj sali, a iz kredita Evropske investicione banke. U međuvremenu, urađen je Projekat izvedenog stanja na objektu kao i premer i predračun preostalih radova. Đokić kaže da je za dalje radove za koje je zaduženo Ministarstvo prosvete, upotpunjena dokumentacija i nada se da će se u 2017. godini radovi završiti kako bi deca mogla neometano da izvode nastavu fizičkog vaspitanja.

www.zlatiborpress.rs

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla