7.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ČAJETINA TRAŽI POKLONJENO ZEMLJIŠTE

Objekat u srcu Zlatibora, odmaralište „Narcis“, vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova sa zemljištem vrednim oko pet miliona evra, odlukom Vlade Srbije biće poklonjeno čuvenoj Specijalnoj bolnici „Čigota“, koja je u postupku privatizacije. Ova odluka izazvala je protivljenje u opštini Čajetina, koja je svojevremeno ovo zemljište poklonila MUP, pa smatra da je logično da se ono vrati.

Ovakav postupak Vlade omogućiće da u najavljenoj privatizaciji „Čigote“ neko dobije i ovo skupoceno parče zlatiborske zemlje – rečeno je u kabinetu Milana Stamatovića, predsednika opštine koja se protivi privatizaciji čuvenog lečilišta, jer bi se tada na štetu zdravstvenih osiguranika „banje i lečilišta pretvorili u privatne hotele“ nedostupne prosečnom građaninu Srbije.

Opština je pored pomenutog zemljišta MUP poklonila i plac za izgradnju nove policijske i vatrogasne stanice na Zlatiboru, jer je stanica trenutno u zgradi opštine.

– Kao dobar domaćin, opština je pomogla MUP RS i ulaganjem u rekonstrukciju Policijske stanice u Čajetini i nabavku opreme, sredstava za rad i automobila. Ne postoji nijedan logičan, ni svrsishodan razlog zbog čega se ono što je poklonjeno predaje „Čigoti“, koja će uskoro biti u privatnim rukama, a preko je potreban MUP – kaže Stamatović.

U Čajetini još ističu primer Vrnjačke Banje. Tamošnji objekat MUP se daje opštini, koja pri tome, čak nije ni vlasnik zemljišta.

Izvor:/novosti.rs/N. Janković/Ilustracija- Zlatibor

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nisu hteli da zakrpe rupu, onda je Milan u rupu na sred puta posadio cveće, problem je rešen hitno ( FOTO)

Oglasna Tabla

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla