23.2 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina se uključila u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Opština Čajetina uključila se u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna svetska kampanja koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

U opštini Čajetina će kao znak podrške u periodu trajanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ narandžastom bojom biti osvetljen Kraljev trg na Zlatiboru i zgrada Turističke organizacije Zlatibor, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.
Opština Čajetina će i u narednom periodu podržavati i učestvovati u svim budućim inicijativama od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, a sa ciljem da doprinese sprečavanju nasilja.

Osvrnuvši se na brojne aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, predsednica ovog radnog tela, Bojana Božanić rekla je: ,,Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina sprovodi aktivnosti u cilju podizanja svesti o sprečavanju nasilja u porodici, o obavezi prijavljivanja istog i načinima na koje se deluje preventivno, od vrtića pa dalje. Aktivnosti su u formi tribina, predavanja, ali i otvaranja i promocije SOS telefona za žrtve nasilja u porodici. Uključili smo se i u inicijativu za izgradnju sigurne kuće na području Zlatiborskog okruga.“

Izvor: www.cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla

Ministarstvo poljoprivrede ,šumarstva i vodoprivrede – subvencije (video)

Oglasna Tabla

Bez kvasca i praška za pecivo: Pogačice sa sirom meke kao duša

Oglasna Tabla