6.7 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina se uključila u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Opština Čajetina uključila se u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna svetska kampanja koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

U opštini Čajetina će kao znak podrške u periodu trajanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ narandžastom bojom biti osvetljen Kraljev trg na Zlatiboru i zgrada Turističke organizacije Zlatibor, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.
Opština Čajetina će i u narednom periodu podržavati i učestvovati u svim budućim inicijativama od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, a sa ciljem da doprinese sprečavanju nasilja.

Osvrnuvši se na brojne aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, predsednica ovog radnog tela, Bojana Božanić rekla je: ,,Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina sprovodi aktivnosti u cilju podizanja svesti o sprečavanju nasilja u porodici, o obavezi prijavljivanja istog i načinima na koje se deluje preventivno, od vrtića pa dalje. Aktivnosti su u formi tribina, predavanja, ali i otvaranja i promocije SOS telefona za žrtve nasilja u porodici. Uključili smo se i u inicijativu za izgradnju sigurne kuće na području Zlatiborskog okruga.“

Izvor: www.cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kaljenje na prvenstvu Balkana u karateu

Oglasna Tabla

Gđa Stojković se naljutila i izlepila Arilje svojim umrlicama: Komšije donele sveće i saznale istinu

Oglasna Tabla

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla