10.2 C
Uzice
септембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina se uključila u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Opština Čajetina uključila se u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna svetska kampanja koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

U opštini Čajetina će kao znak podrške u periodu trajanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ narandžastom bojom biti osvetljen Kraljev trg na Zlatiboru i zgrada Turističke organizacije Zlatibor, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.
Opština Čajetina će i u narednom periodu podržavati i učestvovati u svim budućim inicijativama od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, a sa ciljem da doprinese sprečavanju nasilja.

Osvrnuvši se na brojne aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, predsednica ovog radnog tela, Bojana Božanić rekla je: ,,Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina sprovodi aktivnosti u cilju podizanja svesti o sprečavanju nasilja u porodici, o obavezi prijavljivanja istog i načinima na koje se deluje preventivno, od vrtića pa dalje. Aktivnosti su u formi tribina, predavanja, ali i otvaranja i promocije SOS telefona za žrtve nasilja u porodici. Uključili smo se i u inicijativu za izgradnju sigurne kuće na području Zlatiborskog okruga.“

Izvor: www.cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla