Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina finansira troškove vantelesne oplodnje

ČAJETINA – Opština Čajetina raspisala je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje.

„U Odluci o budžetu Opštine za ovu godinu planirana su sredstva za ostvarivanje prava iz oblasti populacione i demografske politike, za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u novčanom iznosu od 1.500.000,00 dinara“, navodi se na sajtu opštine Čajetina gde se mogu pronaći i svi detalji o ovom pozivu.

Visina jednokratnog novčanog davanja za vantelesnu oplodnju iznosi do 300.000,00 dinara, po paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, na račun zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, odnosno na tekući račun, na ime lica koje je u postupku vantelesne oplodnje sopstvenim sredstvima.

Pravo učešća na javnom pozivu za finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare parovi koji su prethodno imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živorođenog deteta na teret sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

U trenutku prijavljivanja žena treba da ima manje od 45 godina, odnosno da nije napunila 45 godina, da su oba partnera državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina najmanje 24 meseca pre podnošenja zahteva i da ispunjavaju zdravstvene kriterijume ustanove u kojoj se vrši vantelesna oplodnja.

Rok za podnošenje prijava je 20. novembar.

Izvor: Zlatiborpress

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Naredba o prestanku rada frizerskih i kozmetičkih salona

Oglasna Tabla

Zasedao Štab za vanredne situacije opštine Požega

Oglasna Tabla

Nastavljena dezinfekcija gradskih ulica

Oglasna Tabla

44 nove osobe pozitivne na Covid-19 virus

Oglasna Tabla

Od A do Š sa Strajinom Nedovićem

Oglasna Tabla

Korona virus mutira, a evo zašto je to dobra vest

Oglasna Tabla

Hoće pasti građanima Srbije po 100e sa neba?

Oglasna Tabla

Telefoni za nabavku hrane i lekova Čajetina Zlatibor za starije od 65

Oglasna Tabla

PKS: Trgovci poručuju da robe ima dovoljno

Oglasna Tabla