16.2 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina donirala vozilo Domu zdravlja

UŽICE-Opština Čajetina donirala je Domu zdravlja vozilo „Dacia stepway“, koje će biti korišćeno za potrebe Službe kućne nege.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je prilikom dodele ključeva ovog vozila naglasio da će ono doprineti da usluge Doma zdravlja budu dostupnije i licima koja žive u okolnim selima, u ovom izrazito brdsko-planinskom području. „Vrednost ove donacije je 1.187.000 dinara i moram da naglasim da je osim Domu zdravlja, opština u prethodnih 10 do 15 godina kupila i dodelila vozila i drugim institucijama na teritoriji naše opštine. Iz godine u godinu sredstva za socijalna davanja iz budžeta opštine se uvećavaju  i sada iznose više od 70 miliona dinara na godišnjem nivou“ , izjavio je Stamatović.

Stamatović je naglasio  da su to značajna sredstva za jednu malu opštinu, kao što je Čajetina i da je to veliki podsticaj i za one koji ovde već žive ali i za sve one koji žele da se vrate, da  zasnuju svoje porodice i da se bave nekom delatnošću kojom su se bavili njihovi preci.
“Putničko  vozilo   će nam služiti za Službu kućnog lečenja i nege, u kojoj tri  medicinske sestre dnevno prelaze i do 300 kilometara na terenu  i po kiši i po snegu, kako bi stigle do svakog pacijenta kome je takva pomoć neophodna“ , izjavila je  direktorka  Doma zdravlja Mirjana Đurović prilikom prijema novog terenskog vozila.

Đurović se takođe zahvalila što je ove godine budžetom opštine Čajetina predviđeno i finansiranje vozača dijalize, kao i svakodnevna pripravnost vozača i lekara, naročito tokom turističke sezone kada je maksimalno angažovano celokupno osoblje Doma zdravlja zbog povećanog broja gostiju, koncerata i svih propratnih događaja na Zlatiboru.

Vrednost vozila je 1.187.000 dinara, a finansirano je iz budžeta opštine Čajetina.

Izvor: www.cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla