10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Čajetina donirala vozilo Domu zdravlja

UŽICE-Opština Čajetina donirala je Domu zdravlja vozilo „Dacia stepway“, koje će biti korišćeno za potrebe Službe kućne nege.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je prilikom dodele ključeva ovog vozila naglasio da će ono doprineti da usluge Doma zdravlja budu dostupnije i licima koja žive u okolnim selima, u ovom izrazito brdsko-planinskom području. „Vrednost ove donacije je 1.187.000 dinara i moram da naglasim da je osim Domu zdravlja, opština u prethodnih 10 do 15 godina kupila i dodelila vozila i drugim institucijama na teritoriji naše opštine. Iz godine u godinu sredstva za socijalna davanja iz budžeta opštine se uvećavaju  i sada iznose više od 70 miliona dinara na godišnjem nivou“ , izjavio je Stamatović.

Stamatović je naglasio  da su to značajna sredstva za jednu malu opštinu, kao što je Čajetina i da je to veliki podsticaj i za one koji ovde već žive ali i za sve one koji žele da se vrate, da  zasnuju svoje porodice i da se bave nekom delatnošću kojom su se bavili njihovi preci.
“Putničko  vozilo   će nam služiti za Službu kućnog lečenja i nege, u kojoj tri  medicinske sestre dnevno prelaze i do 300 kilometara na terenu  i po kiši i po snegu, kako bi stigle do svakog pacijenta kome je takva pomoć neophodna“ , izjavila je  direktorka  Doma zdravlja Mirjana Đurović prilikom prijema novog terenskog vozila.

Đurović se takođe zahvalila što je ove godine budžetom opštine Čajetina predviđeno i finansiranje vozača dijalize, kao i svakodnevna pripravnost vozača i lekara, naročito tokom turističke sezone kada je maksimalno angažovano celokupno osoblje Doma zdravlja zbog povećanog broja gostiju, koncerata i svih propratnih događaja na Zlatiboru.

Vrednost vozila je 1.187.000 dinara, a finansirano je iz budžeta opštine Čajetina.

Izvor: www.cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla