ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗДРАВЉЕ

Чај не служи само као помоћ када смо болесни: Ево које проблеме још можете решити помоћу овог чудесног напитка

Чај у служби лепоте

Иако многи људи чај пију искључиво када су прехлађени или болесни, многи не знају да овај напитак може користити и у служби лепоте.

Враћање сјаја коси

Чај је добар за косу која је изгубила сјај. Исперите косу зеленим или црним чајем и подстаћи ћете њену живост. Након што сте чај оставили да одстоји 15 минута у врућој води, пре употребе нека причека још неколико сати или чак преко ноћи. Прелијте га преко тек опране косе и оставите да делује десетак минута. Након тога још једном оперите шампоном.

Умирује опеклине од сунца

Ако сте случајно зарадили опеклине од сунца, искориш’ене врећице од чаја могу ублажити бол и црвенило. Неколико врећица чаја ставите у лагану тканину и прислоните на оштећену кожу.

 Подочњаци и натечене очи

Брзинско решење за натечене очи и тамне подочњаке крије се такође у искориш’еним врећицама чаја. Узмите врсту еарл греy и прислоните на очи. Теин из чаја помоћи ће сузити крвне жилице испод коже и елиминисати натеченост.

Хидратизује суву кожу

На суву кожу добро ће деловати зелени чај. Након што га охладите, ставите чај у бочицу с распршивачем или на вату, па аплицирајте на лице два пута дневно. Тако ћете сузити поре, уклонитинечистоће, и кожа ће добити сјај.

 Умирује кожу након депилације

Црвенило, ситне посекотине и свраб врло су честа појава након бријања ногу или  пазуха, а и ту вам може помоћи чај. На озлеђене делове коже прислоните искориш’ене и охлађене врећице црног чаја који ће деловати попут облога.

Бојење косе

Чај ће мало потамнити плаву косу јер у себи има природне састојке који изазивају тамњење. Треба вам три до пет врећица чаја који треба скувати у мање воде него што бисте да га припремате за пиће. Коса треба бити натопљена чајем барем сат времена да боја делује.

Тамњење коже

Као што можете обојити светлу косу, чајем можете и потамнети тен. У купку убаците неколико врећица црног чаја и уживајте двадесетак минута, пише Хуффингтон Пост. Додаје да ће осећај можда бити мало лепљив и необичан, али ћете добити мало боје на безопасан и природан начин.

Извор: magazin.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА