Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Budžet u prošloj godini imao suficit od 229 miliona dinara

Užice, 24. maj: Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog odluke o završnom računu gradskog budžeta za prošlu godinu. Zajedno sa prenetim sredstvima, budžet je u 2017. godini prihodovao 2,9 milijardi dinara tako da je ostvaren suficit od 229 miliona dinara jer su, uz korekciju, ukupni rashodi iznosili 2,6 milijardi dinara. Podaci i rezultati iz završnog računa pokazuju da je budžet za prošlu godinu realno planiran, da se domaćinski upravljalo rashodima i prihodima, te da je, pored tekuće likvidnosti, ostvaren i značajan suficit budžeta.

Veće je prihvatilo izveštaje o radu u prošloj godini Turističke organizacije Užice, Turističke organizacije regija Zapadna Srbija i Ustanove dečije odmaralište „Zlatibor“.

Ana Urošević, dipl. ekonomista predložena je za direktora Centra za socijalni rad Užice, a saglasnosti su date na Statut Predškolske ustanove „Užice“ i na utvrđivanje visine i korišćenje sredstava za održavanje zajedničkih delova zgrada.

Članovi Veća usvojili su rešenja o cenovniku usluga za gradsku upravu a odnose se na održavanje zelenih površina i javne higijene, kao i troškovnik transporta uginulih životinja za koja sredstva obezbeđuje grad.

Odlučeno je da se sa 300.000 dinara pomogne obnova Hrama uspenja Presvete Bogorodice u Drežniku, a sa milion dinara izvođenje radova na Hramu pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Na Međunarodnom sajmu organske hrane u Nemačkoj predstavili se proizvođači iz Arilja, Užica i Ljubovije

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za četvrtak – 27. februar

Oglasna Tabla

Medicinska sestra teško povređena u incidentu u Užicu

Oglasna Tabla

JKP „Vodovod Zlatibor“: Radovi na širenju mreže

Oglasna Tabla

Šetnja iznad Kosjerića: Stazama do Crnokose

Oglasna Tabla

Legalizacija objekata u romskom naselju

Oglasna Tabla

Zdrava Srbija: Zimska škola maline u Priboju

Oglasna Tabla

Drenka iz Užica – Sinonim za hrabrost, posle četiri dečaka, doktorka i ćerku donela na svet carskim rezom

Oglasna Tabla

Produžen rok za preregistraciju oružja

Oglasna Tabla