Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Буџет Града Ужица за 2022. годину 3,772 милијарди динара

Одборници Скупштине града Ужица усвојили су одлуку о буџету града за 2022. годну у износу од 3, 772 милијарди динара. Овај буџет предвиђа више новца у наредној години за инвестиционе пројекте, инфраструктуру, област социјалне заштите и бриге о породици, здравство, субвенционисање грађана у мерама заштите животне средине и пољопривреде.

Како је истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић најважније је да је буџет пројектован, пре свега, на реалним кретањима и показатељима, а у сарадњи са корисницима и суграђанима.

“Заједно смо дефинисали приоритете нашег Града и већ другу годину за редом одвајамо рекордан износ средстава из буџета који се односи на заштиту животне средине и стварање услова за здравији и сугурнији живот у нашем граду. У том смислу издвајамо велика средства, посебно када је реч о директним субвенцијама грађанима у области енергетске ефиканости, а које доприносе смањењу аерозагађености у нашем Граду. За следећу годину планирано је 67 милиона динара по овом основу. Буџетом планирамо додатна средства за област комуналне инфраструктуре у Турици, као и уређење корита наше Ђетиње и наше плаже”.

 

По речима градоначелнице 50 милиона динара опредељено је за учешће Града у пројекту реконструкције Здравственог центра Ужице, а више новца планирано је и за област социјалне политике.

“Буџетом смо определили 40 милиона динара за нови вртић на Царини, а обезбедили смо и средства за вртић у Карану и субвенционисање боравка још 100 деце у приватном вртићу. Данас излазимо са новом мером која се тиче потпуног ослобађања плаћања вртића за оне породице које имају троје и више деце. Увећали смо средства из градског буџета и појединачна давања намењена подршци у области популационе политике, рађања и родитељства. Ту пре свега мислим на незапослене породиље, мајке са троје и више деце, али и дуплирање износа из буџета за сваку рођену бебу у нашем граду, меру коју смо, по први пут увели ове године. Одвојили смо и више средстава за вантелесну оплодњу али и за ђаке прваке”.

Градоначелница додаје да се наставља са улагањима у образовање културу и спорт. Увећан је за 17 одсто и износ средстава за субвенције пољопривредницима.

“Са више средстава ћемо финансирати наставак изградње комуналне инфраструктуре: даље ширење водоводне мреже, пројекте фекалне и кишне канализације у свим деловима града и у сеоском подручју. После вишедеценијских проблема решавамо питање канализације у Турици и на Белој Земљи. У буџету смо предвидели 40 милиона динара за водовод у Севојну. Планирали смо средства у буџету од 20 милиона динара за покривање отвореног дела “Зелене пијаце”, а велики део средстава опредељен је за одржавање, реконструкцију и изградњу улица и путева. Оно што је посебно важно јесте да ћемо радити у свим деловима града, централној зони, приградским насељима, градској општини Севојно, селима. Ниједан део нашег града не сме и неће бити запостављен”.

Улагаће се наредне године у развојне пројекте у области туризма и пројекте амбијенталног уређења града. Планирано је уређење парка испред Градског културног центра Ужице.

“Дубоко верујем да буџет за наредну годину представља значајан искорак у развоју нашег града, а да оно са чиме располажемо правилно и праведно распоређујемо, у складу за заједно дефинисаним приоритема, потребама и могућностима”, закључила је градоначелница.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА