4.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Budžet grada Užica u 2019. godini iznosiće 2,932 milijarde dinara ili 182 miliona više od osnovnog prošlogodišnjeg budžeta

Budžet grada Užica u 2019. godini iznosiće 2,932 milijarde dinara ili 182 miliona više od osnovnog prošlogodišnjeg budžeta. Karakteristike budžeta su da je realan i razvojan, da u sebi sadrži realizaciju gradskih strateških ciljeva, te da ima uvećanje pozicija, naročito onih koje se odonose na infrastrukturne investicije, socijalnu zaštitu, sport, energetsku efikasnost, ambijentalno uređenje grada.

Najviše prihoda u 2019. godini očekuje se od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit, 1,4 milijarde, zatim od poreza na imovinu, 322 miliona dinara, kao i od prodaje dobara i usluga, 260 miliona dinara. Budžetom je predviđeno i podizanje kredita od 150 miliona dinara. Na drugoj, rashodovnoj strani, preko milijardu dinara utrošiće se na investicije, među kojima su izgradnja industrijske zone Bela Zemlja, visokoškolsko obrazovanje, razvoj turizma i energetske efikasnosti, socijalna zaštita.

Užički odbornici prihvatili su odluku kojom se utvrđuju prihodi koji pripadaju gradu, odnosno gradskoj opštini Sevojno u 2019, godini, Kadrovski plan gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva i službi budžetske inspekcije i interne revizije grada.

Saglasnost Skupštine data je Predškolskoj ustanovi na godišnji plan rada i „Velikom parku“ i Ustanovi „Zlatibor“ na izmene i dopune njihovih programa poslovanja za 2018. godinu.

Odlučeno je da grad pribavi u svojinu parcele potrebne za izgradnju industrijske zone „Bela Zemlja“ i za rekonstrukciju ulica Nikole Pašića i Dimitrija Tucovića i izgradnje kružne raskrsnice.

Izvršene su izmene u sastavima Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine i Komisije za komunalno stambenu delatnost, dok je Mirjana Radivojčević, diplomirani ing. poljoprivrede za hortikulturu, imenovana za vršioca dužnosti direktora „Bioktoš“.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla