Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Budžet grada Užica u 2019. godini iznosiće 2,932 milijarde dinara ili 182 miliona više od osnovnog prošlogodišnjeg budžeta

Budžet grada Užica u 2019. godini iznosiće 2,932 milijarde dinara ili 182 miliona više od osnovnog prošlogodišnjeg budžeta. Karakteristike budžeta su da je realan i razvojan, da u sebi sadrži realizaciju gradskih strateških ciljeva, te da ima uvećanje pozicija, naročito onih koje se odonose na infrastrukturne investicije, socijalnu zaštitu, sport, energetsku efikasnost, ambijentalno uređenje grada.

Najviše prihoda u 2019. godini očekuje se od poreza na dohodak, dobit i kapitalnu dobit, 1,4 milijarde, zatim od poreza na imovinu, 322 miliona dinara, kao i od prodaje dobara i usluga, 260 miliona dinara. Budžetom je predviđeno i podizanje kredita od 150 miliona dinara. Na drugoj, rashodovnoj strani, preko milijardu dinara utrošiće se na investicije, među kojima su izgradnja industrijske zone Bela Zemlja, visokoškolsko obrazovanje, razvoj turizma i energetske efikasnosti, socijalna zaštita.

Užički odbornici prihvatili su odluku kojom se utvrđuju prihodi koji pripadaju gradu, odnosno gradskoj opštini Sevojno u 2019, godini, Kadrovski plan gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva i službi budžetske inspekcije i interne revizije grada.

Saglasnost Skupštine data je Predškolskoj ustanovi na godišnji plan rada i „Velikom parku“ i Ustanovi „Zlatibor“ na izmene i dopune njihovih programa poslovanja za 2018. godinu.

Odlučeno je da grad pribavi u svojinu parcele potrebne za izgradnju industrijske zone „Bela Zemlja“ i za rekonstrukciju ulica Nikole Pašića i Dimitrija Tucovića i izgradnje kružne raskrsnice.

Izvršene su izmene u sastavima Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine i Komisije za komunalno stambenu delatnost, dok je Mirjana Radivojčević, diplomirani ing. poljoprivrede za hortikulturu, imenovana za vršioca dužnosti direktora „Bioktoš“.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pretežno sunčano i toplije, do 16 stepeni

Oglasna Tabla

Užički Supermen stigao u Moskvu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od subote u 13h do ponedeljka u 5h zabrana kretanja

Oglasna Tabla

Informacije o novom korona virusu na dan 02.04. godine u 15 časova

Oglasna Tabla

Danas u 15 časova bez obraćanja lekara javnosti

Oglasna Tabla

Obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica

Oglasna Tabla

Povlači se odluka o informisanju tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Šta penzioneri moraju da plate, a šta im se odlaže?

Oglasna Tabla

Kako je Čkalja pre 30 godina opevao život u Srbiji: Nasmejaće vas do suza i uveriti da se ništa nije promenilo!

Oglasna Tabla