31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

BUDUĆE STIPENDISTE PO POVRATKU U UŽICE ČEKA SIGURAN POSAO

Užice nastavlja praksu stipendiraja najboljih studenata ali po novim osnovama – novac će dobiti akademcki koji će se obavezati da se posle završenog fakulteta vratiti u rodni grad gde će ih čekati radno mesto.


Novina je da će se u stipendiranje, pored grada, uključiti i ovdašnji privrednici, kojima treba visokoškolski kadar.- Do 13. novembra firme treba da odluče da li žele i koji kadar im je potreban, pa onda da zajedno znamo šta stipendiramo. U toku je priprema pravilnika koji će biti završen u narednih desetak dana, tako da bi konkurs raspisali krajem novembra. Studentima ćemo ostaviti rok od dve nedelje za prijavljivanje, a stipendije, onima koji ih dobiju, isplaćivaće se u naredne godine, – kaže Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Stipendije je će, pojasnio je on, dobiti studenti državnih fakulteta, a novčana pomoć, zavisno od fakulteta i dužine studiranja biće i veća od prosečne plate u državi.

– Uslov je da posle stečene diplome rade u firmi koja je učestvovala u stipendiranju, najmanje dvostruki vremenski period od perioda stipendiranja. Ovim ostvarujemo i jedinu bitnu stvar a to je vraćanje u Užice, obrazovanih, mladih ljudi koji su do sada odlazili i posle završenog fakulteta se nisu vraćali. Istovremeno, privreda Užice imaće jak zamajac u fakultetski obrazovanim stručnjacima – napominje Nemanja Nešić.

Izvor: blic.rs/foto: V.Lojanica

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla