OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Брига о породици приоритет општине Чајетина

– Општина Чајетина је једна од ретких локалних самоуправа у Србији која бележи пораст броја становника и, што је најважније за нас, пораст броја новорођене деце. У сеоским школама имамо отворених седам дечијих вртића што много значи за младе људе који остају на селу, који овде имају комфор као и њихови вршњаци у градовима, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, након посете помоћнице министра за бригу о породици и демографију Александре Чамагић општини Чајетина и разговора на тему проналажења заједничких решења да млади остају у руралним срединама.

Помоћница министра Чамагић је изразила задовољство  јер је чула веома охрабрујуће демографске и популационе податке на територији општине Чајетина и додала да је најважније да се системски ради на проналажењу решења да, пре свега мања места, креирају добар амбијент за останак младих људи и формирање породица у њима. „Општина Чајетина је у повољнијем положају него већина руралних средина у Србији због чињенице да на својој територији има један од највећих туристичких центара у земљи, али то не би било довољно да се људи у локалу одговорно не баве пронаталитетном политиком. О томе говоре значајна издвајања општине за помоћ породицама са децом, улагања у опремање вртића и школа, брига о сваком детету, без обзира да ли оно живи у сеоској средини или у центру Чајетине или Златибора“ закључила је Чамагићева.

Резултат онога чиме се министарство за бригу о породици и демографију бавило прошле године је уредба о помоћи мајкама за куповину прве некретнине и сигурно је да ће и у општини Чајетина бити велики број заинтересованих за тај програм. Једини услов јесте да је мајка родила дете после 1. јануара ове године а захтеви за коришћење подстицајних средстава до максималног износа од 20.000 евра односно до 20 одсто вредности некретнине подносиће се у службама дечије заштите у локалним самоуправама.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Укус који ће вас одушевити: Направите савршени АЈВАР помоћу ОВОГ тајног састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Голд гондола Златибор – седам година од постављања камена темељца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Компанија „Ђак“ поклања: 1.000 дин попуста за куповину патика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пет беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сабор изворне народне песме „Без извора нема воде’’

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Преображење Господње

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас до 39 степени, а онда следи потпуни преокрет!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА