Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Брига о породици приоритет општине Чајетина

– Општина Чајетина је једна од ретких локалних самоуправа у Србији која бележи пораст броја становника и, што је најважније за нас, пораст броја новорођене деце. У сеоским школама имамо отворених седам дечијих вртића што много значи за младе људе који остају на селу, који овде имају комфор као и њихови вршњаци у градовима, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, након посете помоћнице министра за бригу о породици и демографију Александре Чамагић општини Чајетина и разговора на тему проналажења заједничких решења да млади остају у руралним срединама.

Помоћница министра Чамагић је изразила задовољство  јер је чула веома охрабрујуће демографске и популационе податке на територији општине Чајетина и додала да је најважније да се системски ради на проналажењу решења да, пре свега мања места, креирају добар амбијент за останак младих људи и формирање породица у њима. „Општина Чајетина је у повољнијем положају него већина руралних средина у Србији због чињенице да на својој територији има један од највећих туристичких центара у земљи, али то не би било довољно да се људи у локалу одговорно не баве пронаталитетном политиком. О томе говоре значајна издвајања општине за помоћ породицама са децом, улагања у опремање вртића и школа, брига о сваком детету, без обзира да ли оно живи у сеоској средини или у центру Чајетине или Златибора“ закључила је Чамагићева.

Резултат онога чиме се министарство за бригу о породици и демографију бавило прошле године је уредба о помоћи мајкама за куповину прве некретнине и сигурно је да ће и у општини Чајетина бити велики број заинтересованих за тај програм. Једини услов јесте да је мајка родила дете после 1. јануара ове године а захтеви за коришћење подстицајних средстава до максималног износа од 20.000 евра односно до 20 одсто вредности некретнине подносиће се у службама дечије заштите у локалним самоуправама.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА