17.6 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE ZANIMLJIVOSTI

Brazilac koji bi voleo da Srbija pobedi

Trg Nikole Pašića, ali i kafići rezervisani su za grupno navijanje srpskih navijača. Organizovano će navijati i Brazilci. Ima li mesta za njih u srpskim kafićima?

Ovo je možda jedini Brazilac kome pobeda Srbije ne bi smetala. Sasvim razumljivo, jer je Tiagu Fereiri Beograd dom već šest godina, a tu je pronašao i ljubav. Ipak, ne krije da će večeras navijati za zemlju iz koje je došao.

„Bogami, teško bi mi bilo, ali ja uvek na prvom mestu navijam za Brazil, ali ako Srbija pobedi to može da bude čak i bolje jer ja bih najviše voleo da i Srbija i Brazil prođu u sledeću fazu“, kaže Fereira.

Svaku utakmicu koju je igrala reprezentacija Brazila pomno je pratio sa ostalim sunarodnicima, kojih je u Srbiji oko 150.

„Volimo da se skupimo negde u nekom kafiću da zajedno navijamo jer verujemo da zajedničkim snagama možemo jače da podržimo našu reprezentaciju. Uglavnom nas bude“, ističe Brazilac.

Ovoga puta biće drugačije. Utakmicu neće gledati sa Brazilcima, ali ni sa devojkom.

„Srce mi je toliko podeljeno da moram da odem negde. Ni u Srbiji ni u Brazilu. Neutralno da bude da navijam, i biću u Londonu. Zapravo, na jednom događaju, pratiću utakmicu i srce će da mi bude potpuno podeljeno. Biće mi teško da gledam“, objašnjava Fereira.

Ali navijanje sigurno neće izostati, jer Tiago dolazi iz zemlje u kojoj se utakmica na Svetskom prvenstvu izjednačava sa državnim praznikom.

Na pitanje po čemu se navijači u Brazilu razlikuju od navijača u Srbiji, navodi da su Brazilci malo emotivniji i energičniji.

„Vi ste vrlo dobri navijači imate energije, ali kad je Svetsko prvenstvo u pitanju i naša reprezentacija, mislim da mi Brazilci navijamo sa još većom snagom i gde god da se nalazimo uvek pravimo šou. Kad Brazil da gol, mi skačemo, trčimo po ulici, izlazimo iz kafića, bacamo sve u vazduh, stvarno pravimo feštu i svi okolo snimaju, slikaju i bude baš zanimljivo“, smatra Fereira.

„Iskreno mislim da su mnogo veće šanse da Brazil pobedi, a najviše bih voleo da Srbija pobedi Brazil 1:0 i da Švajcarska izgubi od Kostarike i tako bi i Srbija i Brazil prešli u drugu fazu“, ističe Fereira.

Veruje da će večeras biti mesta i za Brazilce u kafićima, bez obzira što navijaju za protivničku stranu. Ipak je prijateljstvo iznad fudbala, kaže Tiago.

Izvor: rts.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas je Veliki petak, najtužniji hrišćanski praznik

Oglasna Tabla

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla