ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Бранислав Грковић и Дарко Црногорац пред чајетинском публиком (видео)

Бранислав Грковић -новинар, сатиричар и један од аутора Њуз нета, гостовао је у петак, са својом првом књигом, чајетинској библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“. Књига прича „Јурећи љубав“ је подсетник на све оно што љубав јесте, или би требало да буде. Исте вечери Чајетинци су уживали у друштву још једног Њузовца, Дарка Црногорца, и стенд-апу под називом „Ово није била моја идеја“.

Писац Славољуб Станковић је о првенцу Бранислава Грковића „Јурећи љубав“ написао: „ Бане је, користећи једноставне дијалоге и микромизансцен, вешто написао приче које би могле бити и цртице из интимног живота свакога од нас. Укратко, шта се дешава кад јуримо љубав, а свако трчи у својој стази… Сам писац каже – Ја сам желео да испричам приче које су лепе.
„Инспирација за књигу је у ствари све оно што се дешава око мене. Не могу рећи да је књига аутобиографска јер она то није, свакако да има елемената и мог живота, али и елемената из живота мојих пријатеља, познаника, свега онога што можда чујем… Потреба да испитамо шта је то љубав у данашњем времену. Она јесте највећим својим делом настала у времену када смо сви били затворени у доба короне, тако да сам имао времена да мало више промишљам на ту тему. Нисам желео да будем претенциозан, да ја откривам некакве истине. Заиста ми је био циљ да напишем приче за које ће неко можда рећи да су му лепе и ја се надам да сам у томе успео“

.
О књизи је, поред самог писца, ове вечери у библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“ у Чајетини говорио Бојан Савић, сатиричар Њуз нета. Након промоције, публика је у овој шаренолико замишљеној вечери имала прилику да присуствује и стенд ап представи Дарка Црногорца „Ово није била моја идеја“, који је такође члан редакције Њуз-а и један од сарадника емисије „24 минута са Зораном Кесићем“.
„Супер ствар за его је стенд-ап јер људи аплаудирају, смеју се, не баш увек, али када се смеју човек полако „расте“ и помисли „супер сам“, тако да није лоше. Прићаћу мало о свом живот, о свом псу који је, на жалост, део мог живота, који ме малтретира, о томе шта радим, шта волим, шта не волим. Биће свега осим политике пошто сам то гледао да избацим јер свима нам је политике преко главе“, рекао је Црногорац пре наступа.

Пошто новинари углавном питају о ономе о чему интервјуисани кажу да не би говорили, Дарко је ипак одговорио и на питања може ли се у Србији живети од комедије и сатире, и колико је инспиративно бити српски сатиричар.
„Наравно да не може ако нисте министар у влади или председник државе, онда можете. Тема има пуно, али некад је тешко да будемо „луђи“ од људи чије изјаве и чије поступке обрађујемо. Није баш увек бити лако сатиричар у овој земљи“.

Публика се, у овом лепом окружењу и опуштеној атмосфери оба дешавања, изузетно добро забавила.

М.Ранковић Луковић

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА