11.6 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI Uncategorized

BOŽANA PETROVIĆ: „UVEK SE SETIM „ZORA“ POSLASTIČARNICE, KREMPITA I LUMUNADE „

OT: Užice i Užicani iz Vašeg ugla – nekad i sad ?

Ne znam odakle bih krenula… Svakako, Užice nekada je moj favorit, sa svim onim starim kućama, uzbuđenjem kada me mama odvede u cirkus ili luna park, stari autobusi, jedan veliki, prostrani, slobodni trg, buka i tišina u isto vreme. Nisam nabrojala tolike godine da bih mogla da zaista pričam o Užicu nekada ali, svakako, nostalgična sam za onim što je postojalo a što se u poslednjih petnaestak godina promenilo. Imalo je duše, šmek koji je ostao još iz osamdesetih, sedamdesetih god. (sad već) prošlog veka. Druženje, čini mi se sigurniji i svakako mirniji  i druželjubiviji nego sada…  A sada… i dalje volim svoj grad ali nikako nisam oduševljena sa situacijom u kojoj se nalazi… praktično sve suprotno od predhodno navedenog.

14423885_10210858970820346_812191677_o-png

OT: Šta je obeležilo period Vašeg odrastanja ?

Hmmm, Poslastičarnica  Zora, limunada i krempite… veliki deo detinjstva proveden u selu, jurcanje za macama i cukama, mastarije, neuklapanje u šablone, sankanje do iznemoglosti, knjige, glancanje Titovih čizama na gornjem delu trga… hvatanje kojekakvih buba sa mojim rođakom, branje komšijskog voća, željno isčekivanje crtanog filma… i naravno, uvek, sveprisutna muzika.

OT: Kada ste započeli muzičku karijeru ?

Baš, ja to ne bih nazvala karijerom, karijera mi zvuči nekako surovo i kao obaveza.. ali počela sam da pevuckam sa nekih 16 godina…

14407651_10210858976140479_190651961_n-png

OT: Bili ste učesnik „Pinkovih Zvezda“ – kakvi su Vaši utisci o samom takmičenju. Šta je ostavilo najjači utisak na Vas?

Verovala ili ne, imam utisak da se to nije ni dogodilo, onako, neka polu  java. Prosto nisam za taj tip takmičenja, uopšte za takmičenje. Sve je to ekstra, scena, snimanje, kao, ludilo, nešto radis, kidaš se da li ili ne, lep si ili nisi, kamere vole ili ne, misliš o stvarima koje te odvlače od realnosti, odvlače novac, živce i vreme. Još ako imaš emocija, kuku tebi! Ali, daleko od toga da je to negativno iskustvo, ovo je bilo samo moje mišljenje posle svega. Lepo je za onoga ko vidi neku višu svrhu u svemu tome, i svakako, ovaj tip takmičenja je za omladinu. Ako sam skrenula sa teme da se vratim.. Svakako veliki utisak  nosim vezan za scensku šminku i vizuelni preobražaj i osećaj oslobođenja kada se sve to konačno završilo.

OT: Da li biste se oprobali u nekom rijaliti šouu?

Aaa to ne… Bila je situacija kada se producent šalio sa nama da će da nas ubaci u emisiju tog tipa. Naravno niko nije znao da se šali… Recimo da sam se hladila lagano od nogu ka glavi…

OT: Kako uspevate da uskladite da budete uspešna mama i pevačica istovremeno?

To se i ja pitam svaki dan, ali ovaj posao ( u slučaju da se samo njime baviš) ostavlja dosta vremena za dete.  Naravno, imam pomoć oko čuvanja, nekada je teško uskladiti te vikende  i čuvanje ali se i to izgura, kolege sa kojima sarađujem su divni ljudi i imaju puno razumevanja. Mada, najbitnije je ono, volja i kada hoceš to i mozes.

14393415_10210858974420436_1557428007_o-png

OT: Šta biste poručili čitaocima našeg portala?

Uzevsi u obzir da živimo u vremenu u kome manjka ljubavi, tolerancije , druženja i razumevanja, moja poruka je da se ne štedite na lepim rečima, pomoći, poljupcima, osmehu, podršci svojim dragim osobama i deci.

OT: Hvala na odvojenom vremenu!

Hvala i vama. Bilo mi je zadovoljstvo.

Razgovor vodila: Ivana Ivanović
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla